iPad Pro 2018

Afbeeldingen tonen vermoedelijke iPad Pro 2018 in detail [video]

Eén van de grootste mysteries van het aanstaande event is hoe de aanstaande iPad Pro 2018 eruit ziet. Zit de connector op een andere plek, is er een notch zichtbaar? Deze computergegenereerde afbeeldingen en video proberen alvast iets te verklappen.

De afbeeldingen tonen vermoedelijk de komende iPad Pro 2018. Ze zijn gebaseerd op een eerder gelekt CAD-ontwerpbestand, dat geruchtenlekker Steve Hemmerstoffer nu heeft laten omzetten naar afbeeldingen. Het zou gaan om de 12,9-inch uitvoering van de iPad Pro. De belangrijkste vernieuwingen zijn meteen te zien: aan de bovenkant zitten de sensoren voor Face ID, maar er is geen notch. Ook zijn de randen rondom het scherm veel smaller geworden.

Renders van 12,9-inch iPad Pro

Eerdere geruchten over een andere locatie voor de Smart Connector, zijn ook in deze afbeeldingen te zien. De connector is verplaatst naar de achterkant, zodat je alleen nog toetsenborden kunt gebruiken als je je iPad in staande positie zet. Het zou volgens de makers van deze renders te maken hebben met het feit dat gezichtsherkenning alleen in portretweergave werkt. Maar die bewering klopt niet helemaal: uit code van iOS 12 beta blijkt dat Face ID in beide richtingen werkt en dit is ook bevestigd door Mark Gurman van Bloomberg.

Andere opvallende zaken zijn de iPhone-achtige antennestrepen en de veel minder afgeronde schermranden. Daardoor grijpt het design terug op de iPhone 4. Rondom de Lightning-poort zitten twee rijen met speakergaatjes. Aan de bovenkant zijn twee microfoongaatjes zichtbaar. De knoppen blijven op dezelfde plek, maar de Touch ID-knop ontbreekt uiteraard. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt.

iPad Pro 12,9 2018 renders

De afbeeldingen zijn gesponsord door MySmartPrice, een telefoonsite uit India. De ontwerpbestanden waarop de afbeeldingen zijn gebaseerd, zijn vermoedelijk bedoeld voor accessoiremakers die alvast aan de slag willen met nieuwe hoesjes. Gelekte productfoto’s uit de fabriek zijn er nog niet geweest, ook niet van de iPad. Wel hebben we de afgelopen maanden heel wat mockups en dummy’s voorbij zien komen van de iPhones.

iPad Pro 12,9 2018 renders

Hemmerstorffer houdt echter zelf een slag om de arm en zegt “niet te kunnen bevestigen dat de beelden 100 procent kloppen”. Hij benadrukt dat afgelopen jaar 19 van de 32 zaken die hij heeft gelekt, klopten. Iemand met een beter trackrecord is Ming-Chi Kuo. Hij heeft over de iPad Pro’s van 2018 gezegd dat de nieuwe modellen dezelfde afmetingen houden, maar dat het mogelijk wordt om een 11-inch scherm in de bestaande behuizing van de 10,5-inch tablet te stoppen. Bij de 12,9-inch iPad zal het formaat minder wijzigen.

iPad Pro 2018

Op 12 september zal Apple de nieuwe tablets waarschijnlijk onthullen tijdens het iPhone Event 2018. Kom in de stemming met onze iPhone Event 2018 wallpapers of kijk alvast hoe je de Apple-event livestream kunt volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2018, 9:58
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.