Art Selfie in Google Arts & Culture.

Google’s Arts & Culture-app vergelijkt jouw gezicht met beroemde schilderijen

Art Selfie nu ook in Nederland

Google heeft de Art Selfie-functie van de Arts & Culture-app in Nederland en België beschikbaar gesteld. De functie verscheen eerder dit jaar al in een beperkt aantal landen en vertelt je aan de hand van een selfie op welk beroemde schilderij jij lijkt.

Schilderijen als de Mona Lisa en de Nachtwacht zijn wereldwijd bekend. De app Google Arts & Culture zet dit soort bekende en onbekende schilderijen in het zonnetje. De app biedt allerlei opties om schilderijen op nieuwe manieren te ontdekken, maar heeft ook een speciale Art Selfie-stand waarmee je een selfie kan maken en kan checken op welk schilderij jij lijkt.

Google Arts & Culture-app in Nederland

In januari kreeg de Google Arts & Culture-app de nieuwe Art Selfie-functie. De functie maakt gebruik van visuele machine learning. Kenmerken van je gezicht, zoals de vorm van je ogen en je gezicht, vergelijkt de app met honderden schilderijen van meer dan 650 kunstinstellingen. Sinds de introductie van deze functie zijn er al 78 miljoen selfies gemaakt. Vanaf vandaag kan ook jij checken of je een kunstzinnige dubbelganger hebt met de app uit de Nederlandse en Belgische App Store.

Google Arts & Culture met Art Selfie.

Zodra je de Art Selfie-functie kiest, krijg je eerst een melding waarin Google uitlegt dat ze je foto alleen voor deze functie gebruiken. Je foto wordt niet vanaf je toestel verzonden, tenzij je je foto deelt via het standaard delen menu. Na het maken van je foto analyseert de app punten van je gezicht, waarna er suggesties gegeven worden van gezichten uit schilderijen. Elk gezicht krijgt een score in percentage, gebaseerd op hoe erg je op de man of vrouw uit het schilderij lijkt.

De resultaten zijn in onze test nogal wisselend. Het maakt voor de resultaten bijvoorbeeld een groot verschil of je lacht of serieus kijkt. Ondergetekende kreeg bij een lachende foto een match van 55% met Hortensia del Prado.

Meer functies in de app
De Art Selfies-functie is er vooral om mensen te trekken, maar de app heeft nog veel meer te bieden. Op de startpagina van de app vind je allerlei lijstjes en artikelen, bijvoorbeeld met een opsomming van tien musea die je kan bezoeken met een virtuele rondleiding. Ook gaat de app dieper in op allerlei bekende en minder bekende schilderijen. De meeste van deze uitgelichte verhalen zijn Engelstalig, maar je kan ze met een enkele knop vertalen via Google Translate. Je kan ook schilderijen ontdekken op basis van kunstenaars en je ziet in één oogopslag welke musea er bij jou in de buurt zijn.

De app komt daarom ook goed van pas als je graag musea bezoekt als je op vakantie bent. De app is gratis te gebruiken, zowel met als zonder Google-account. Voor de Art Selfie-functie is geen account vereist. Het enige wat nodig is, is toegang tot je camera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2018, 11:48
Categorie Apps
Onderwerpen google, kunst
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.