iPad Pro formaten.

‘Nieuwe 10,5-inch en 12,9-inch iPads op z’n vroegst in mei’

Apple komt in het voorjaar met drie nieuwe iPad Pro-modellen, maar de twee grootste modellen komen pas later. De 10,5- en 12,9-inch iPad Pro komen op z'n vroegst in mei beschikbaar.

iPad Pro formaten.
De verwachting is dat Apple in maart een nieuw event houdt waar drie nieuwe iPad-modellen aangekondigd gaan worden. Het zou dan gaan om nieuwe iPad Pro’s van 9,7-inch, 10,5-inch en 12,9-inch. Zit je te springen om één van de laatste twee modellen, dan kan dit nog wel eventjes duren. Digitimes beweert dat deze twee modellen op z’n vroegst in mei pas verscheept worden.

10,5-inch en 12,9-inch iPad komen later

Apple’s nieuwe iPad line-up bestaat volgens geruchten uit drie modellen. Naast nieuwe versies van de 9,7-inch en 12,9-inch iPad Pro, komt er ook een geheel nieuw 10,5-inch model uit. Laatstgenoemde zal de meeste vernieuwingen krijgen, want deze zou nagenoeg geen schermranden hebben. Hoewel het schermformaat groter is, zou de iPad zelf hetzelfde formaat hebben als van de 9,7-inch iPad Pro. Ook zou deze iPad Pro geen homeknop krijgen. Er werd toen nog gesproken over 10,9-inch, maar het lijkt nu dus te gaan om 10,5-inch.

Dit model, samen met de vernieuwde 12,9-inch iPad Pro, zou echter pas in mei of juni beschikbaar komen. Volgens bronnen bij de productieketen verwachten leveranciers lagere inkomsten uit het eerste kwartaal, doordat de productie van deze modellen pas in het tweede kwartaal begint. Een release in mei of juni ligt dan meer voor de hand. Het 9,7-inch model van de iPad Pro zou nog wel vlak na het maart-event beschikbaar komen. Momenteel heeft de 12,9-inch iPad Pro last van tekorten. Dit zou kunnen wijzen op nieuwe modellen, maar het kan ook de oorzaak zijn van problemen aan de productiekant. Ook de iPad Air 2 had last van slechtere beschikbaarheid.

Volgens de meest recente berichten komt Apple in maart met een nieuw event waar niet alleen de nieuwe iPad Pro-lineup uit de doeken gedaan wordt, maar ook rode versies van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd worden. Daarnaast wordt er ook nog gesproken over een 128GB iPhone SE, die momenteel alleen met een opslag van maximaal 64GB beschikbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2017, 10:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.