De 9,7-inch iPad Pro in alle kleuren.

‘Nieuwe 10,9-inch iPad zonder homeknop even groot als huidig 9,7-inch model’

De nieuwe iPad met een 10,9-inch scherm dat volgend jaar moet verschijnen, zou even groot zijn als de huidige 9,7-inch iPad Pro. Het nieuwe model zou geen homeknop en mindere schermranden krijgen. Wel wordt hij wat dikker.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe iPad die Apple begin volgend jaar aan gaat kondigen, lijkt ondanks het grotere scherm van hetzelfde formaat te zijn als de huidige iPad. De Japanse site Macotakara meldt op basis van bronnen uit Taiwan dat de iPad met 10,9-inch scherm van hetzelfde formaat zal zijn als de huidige 9,7-inch iPad. Dit komt doordat de schermranden een stuk kleiner zijn. De homeknop in de nieuwe iPad lijkt zelfs te verdwijnen.

De 9,7-inch iPad Pro in alle kleuren.

‘Nieuwe iPad met minder schermranden en zonder homeknop’

De nieuwe iPad zou volgens de bron een scherm krijgen van 10,9-inch, maar behoudt de afmetingen van de huidige 9,7-inch iPad Pro. De huidige iPad Pro is 240 bij 169,5 bij 6,1 millimeter. Hoewel de hoogte en de diepte van de nieuwe iPad dus hetzelfde zou worden, wordt hij wel iets dikker. In plaats van 6,1 millimeter krijgt de nieuwe iPad volgens de bron een dikte van 7,5 millimeter. Dit is even dik als de allereerste iPad Air. De toename in dikte komt voornamelijk omdat het grotere scherm in dezelfde formaat behuizing meer ruimte inneemt. Om plek te bieden aan de batterij en andere onderdelen, wordt het toestel daardoor dikker.

De site meldt dat de schermranden aan de zijkanten zullen verdwijnen. Momenteel heeft de iPad Pro een schermrand van één centimeter aan beide zijden, terwijl de boven- en onderkant ongeveer elk twee centimeter schermrand heeft. De bovenkant met de FaceTime-camera zou in de nieuwe iPad behouden blijven, maar Macotakara meldt wel dat de homeknop in de nieuwe iPad gaat verdwijnen. Mogelijk zet Apple dus met de iPad de eerste stap om de homeknop in het scherm te verwerken, inclusief de Touch ID-knop.

Toch is er nog een hoop onduidelijk over de iPad line-up, onder andere wat betreft de schermformaten. Afgelopen week sprak Digitimes nog over een iPad met een schermformaat van 10,5-inch. Deze zou vooral gericht zijn op het onderwijs en bedrijven. Mogelijk gaat het in het bericht van vandaag om dezelfde iPad, maar zijn de bronnen het nog niet eens over de exacte schermafmeting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2016, 18:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.