Apple onderzoekt iPhone 7 Plus die in brand vliegt

Apple onderzoekt iPhone 7 Plus die in brand vliegt

Apple onderzoekt een geval waarbij een iPhone 7 Plus vlam vat en een grote hoeveelheid rook produceert, zoals te zien is in een video die op Twitter is verspreid. Het lijkt vooralsnog niet om een wijdverspreid probleem te gaan.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple onderzoekt iPhone 7 Plus die in brand vliegtApple is een onderzoek gestart naar aanleiding van een video die op Twitter rondgaat. In de video van Brianna Olivas is te zien hoe de behuizing van haar iPhone 7 Plus wegsmelt, waarna er rook uit het toestel komt. Er is nog veel onduidelijk over de oorzaak van dit voorval, maar het lijkt vooralsnog niet om een wijdverspreid probleem te gaan zoals bij de Samsung Galaxy Note 7 bijvoorbeeld het geval was.

‘iPhone 7 Plus wilde niet meer opstarten’

Olivas verklaart tegen Mashable dat ze een dag voordat haar iPhone zichzelf ‘opblies’ al problemen ondervond; haar iPhone 7 Plus wilde niet meer opstarten. Hierop heeft ze het toestel naar de Apple Store gebracht om het te laten testen. Na een serie tests concludeerden de medewerkers dat er niets aan de hand was en vervolgens werkte het toestel weer naar behoren.

De volgende dag ging het mis, vertelt ze. Terwijl ze sliep lag haar iPhone 7 Plus naast haar aan de oplader. Haar vriend pakte het toestel en legde het op de kast. Terwijl hij naar het toilet ging, zag hij vanuit zijn ooghoeken hoe er ineens rook uit het toestel kwam, waarbij een piepend geluid te horen was. Niet kort daarna zou het in brand zijn gevlogen en heeft haar vriend het toestel in de badkamer gegooid, waarna er nog meer rook uit de telefoon kwam.

Rook uit de zijkant
Op onderstaande video is te zien hoe er rook uit de zijkant van het toestel komt, waarschijnlijk nadat Olivas’ vriend het toestel in de badkamer heeft gegooid. De behuizing van het toestel is helemaal gebarsten en al grotendeels weggesmolten. Het doet al snel denken aan de problemen waarmee Samsung met de Galaxy Note 7 kampte. Hoewel het daarbij om tientallen gevallen ging, lijkt daar bij de iPhone 7 (Plus) vooralsnog geen sprake van.

Het is niet de eerste keer dat een iPhone in de brand vliegt, maar dat ging tot nu toe altijd om op zichzelf staande incidenten waarbij de batterij de veroorzaker bleek. Mogelijk is dat ook hier het geval en is de batterij om een of andere reden beschadigd of defect geraakt, al is een fabrieksfout op dit moment ook niet uit te sluiten. Olivas heeft de iPhone inmiddels overgedragen aan Apple, die het probleem verder onderzoekt. Binnen een week zou ze meer informatie krijgen. Tegenover Mashable laat Apple weten dat het in contact staat met Olivas en dat het probleem wordt onderzocht.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 24 februari: Kleine nuancering toegevoegd over de mogelijke oorzaak van het probleem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over de vernieuwingen, verkrijgbaarheid en of de iPhone 7 Plus nog een goede keuze is. Dit toestel is opgevolgd door de iPhone 8 Plus.

iPhone 7 Plus
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.