Reacties voor: iPad ontworpen ‘om Microsoft te laten zien wat een tablet kan zijn’

Als een Microsoft-medewerker Steve Jobs niet constant verteld had over hun tabletsoftware, dan was er wellicht nooit een iPad geweest. Steve Jobs begon aan de iPad uit frustratie rond de plannen van Microsoft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Haha, als dat echt allemaal klopt dan is dat echt briljant!

  2. Windows 7 op een tablet lijkt me fantastisch 🙂

  3. Misschien handiger om de biografie van Steve Jobs te publiceren, scheelt weer een hoop gefragmenteerde ‘nieuwtjes’ zoals dit bericht ook weer is…

  4. @Mikio: Niet verkeerd bedoeld, maar volgens mij mis jij het punt van dit artikel. Windows 7 op een tablet draaien is zeg maar wat Steve Jobs bedoelt met “het apparaat dat ze maakten was helemaal verkeerd”

  5. @iNick: Voor €16 te downloaden uit de Nederlandse iBooks Store!

  6. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @iNick: Voor €16 te downloaden uit de Nederlandse iBooks Store!

    Dus?

  7. @Mikio: Windows 8 op een iPad is NOG beter, als het ALLE x86 software aankan dan. Heb je een complete pc met multitouch voor maar 479 euro :>

  8. Origineel geplaatst door Mikio
    Windows 7 op een tablet lijkt me fantastisch

    Gewoon een iPad kopen, Remote Desktop – RDP downloaden en een verbinding naar een Windows bak leggen. Kun je je helemaal uitleven! 🙂

  9. Origineel geplaatst door Richard
    Origineel geplaatst door MikioWindows 7 op een tablet lijkt me fantastischGewoon een iPad kopen, Remote Desktop – RDP downloaden en een verbinding naar een Windows bak leggen. Kun je je helemaal uitleven!

    Vergeet Splashtop niet, heb je ook nog eens een touchscreen ipv je muis!

  10. @iNick: Dus moet je niet zo zeuren en ipadclub z’n werk laten doen.

  11. Amen

  12. dt-fouten in de commentaren vind ik storend, maar ja, het is vaak snel even getypt en bovendien vindt niet iedereen goede spelling belangrijk, dus ik probeer er niet te zwaar aan te tillen.

    Van een redacteur vind ik het wel belangrijk dat hij/zij goed spelt, taal is immer een belangrijk deel van het werk, dus de zin ‘Hij is onze medewerker en onthuld onze nieuwe plannen’ is een doorn in mijn oog.

  13. @Patrick:
    Je bedoelt vast ‘immers’ ipv immer 😉

    Tja spelling leeft niet echt bij de jeugd en dat is toch de grootste doelgroep. Maar veel vauten komen tot stand door het gebruik van een iPhone en zijn/haar ‘fijne’ spellingchecker dus kun je het niet iedereen kwalijk nemen…

  14. @iNick: Je bedoelt denk ik fouten ipv vauten?

  15. Haha… wat kunnen jullie zeuren over het maken van een taal foutje. En grappig dat degene die een fout ziet zelf ook een fout maakt.

    Boontje komt om zijn loontje 🙂

    Laten we lekker ON TOPIC blijven aub!
    Vind zo zielig om elke keer te zeuren over taal foutjes, dat kan toch iedereen overkomen. En gelijk hebben de meesten hier, koop gewoon het boek en ga lekker lezen. Dan lees je alles wat ze hier online NIET bespreken 🙂

  16. Origineel geplaatst door N.aam@iNick: Je bedoelt denk ik fouten ipv vauten?

    Nee ‘vauten’! (weleens van humor gehoord?)

  17. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @Mikio: Niet verkeerd bedoeld, maar volgens mij mis jij het punt van dit artikel. Windows 7 op een tablet draaien is zeg maar wat Steve Jobs bedoelt met “het apparaat dat ze maakten was helemaal verkeerd”

    Nee niet, het bedienen van de tablet met een stylus, dat was de grote trigger voor jobs om te laten zien hoe de tablet moest zijn ‘the right way’…

  18. @iNick: Ik vind zijn opmerking prima kloppen met zowel ‘immer’ als ‘immers’ … 🙂

  19. Origineel geplaatst door iNick
    @Patrick: Je bedoelt vast ‘immers’ ipv immer Tja spelling leeft niet echt bij de jeugd en dat is toch de grootste doelgroep. Maar veel vauten komen tot stand door het gebruik van een iPhone en zijn/haar ‘fijne’ spellingchecker dus kun je het niet iedereen kwalijk nemen…

    Doe eens niet zo verschrikkelijk arrogant. Het lijkt me niet meer dan normaal dat iPadclub en andere media regelmatig berichten over nieuwtjes die uit de biografie naar voren komen. Dat afdoen als ‘publiceer de gehele biografie maar’ is hetzelfde als de Volkskrant verwijten dat het nieuwtjes haalt uit een onderzoeksrapport van bijvoorbeeld de Schipholbrand. In dat geval zend je ook geen brief in waarin je oproept om ‘dan maar het gehele rapport integraal af te drukken in de krant’.

    En Patrick maakte gewoon een typefout. Nou en?

  20. @Nietzsche:
    Neem nog lekker een glaasje azijn!

    Een onderzoeksrapport vergelijken met de bio van Steve Jobs is appels met peren vergelijken. Zijn bio staat vol met wetenswaardigheden, op iedere bladzijde wel eentje. Waarom? Omdat Steve altijd gesloten is gebleven naar de buitenwereld toe. Nu hij openheid van zaken over zijn privéleven heeft gegeven komen er inderdaad allerlei zaken naar boven. Maar om daar nu de IPC mee te gaan vullen gaat mij een beetje te ver, want waar houdt het op?

    Daarom lijkt het me handiger, interessanter en ook leuker als eenieder gewoon zelf de bio gaat lezen. Je gaat toch ook niet nadat een film is uitgekomen deze film in allemaal fragmenten bespreken in een krant?

    En vwb de typvautjes: leer eens binnen de context te lezen!

  21. nu heb ik een grote all-in-one computer met touchscreen met windows 7, eerlijk gezegd gebruk ik het nooit. alleeen als ik een beetje in de verkenner rondneus. want: google chrome heeft totaal geen ondersteuning voor touch (en dat is me standaard browser) en bepaalde dingen zijn gewoon zoals de muis wat vrij onnatuurlijk is. wel superleuk hoor dat microsoft surface touchpack, maarja dat gebruik je maar heel soms.

    ben ècht benieuwd naar windows 8, zet ik met trots m’n ipad naast de computer en heb ik het allerbeste uit beide werelden

  22. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @Mikio: Niet verkeerd bedoeld, maar volgens mij mis jij het punt van dit artikel. Windows 7 op een tablet draaien is zeg maar wat Steve Jobs bedoelt met “het apparaat dat ze maakten was helemaal verkeerd”

    Steve kan me wat 🙂

    @Patrick

    Ik heb ook zo’n computer, van HP. Vind het super, zeker als windows 8 dalijk veel touch vriendelijker wordt!

  23. @Mikio:

    Origineel geplaatst door Mikio
    Windows 7 op een tablet lijkt me fantastisch

    Ik moet er niet aan denken, gadverdamme

  24. Was dat de Courier die men later gecanceld heeft?

  25. Leuk dat dit de drijfveer was en hoewel ik echt een Apple en iPad adept ben, vind ik het gemis van een goede stylus in enkele situaties toch wel groot. Ik deel Steve zijn mening dat de stylus doorgaans niet nodig behoeft te zijn, maar het zou wel fijn zijn als je hem als optie af en toe toch kan gebruiken. (en dan bedoel ik niet alle stylus varianten die nu te koop zijn met een punt van >5mm die gewoon een vinger simuleren).

    Verder heb ik onlangs de bèta van Windows 8 op een tablet geïnstalleerd en ik moet zeggen dat ze op een aantal punten daar veel verder zijn dan Apple nu is. Eigenlijk heb ik een beetje het gevoel dat sinds de introductie van iOS de bediening een beetje is blijven stil staan. (Natuurlijk zijn er extra features bij gekomen) maar in Windows 8 kun je bijvoorbeeld met 1 vinger een icoon vasthouden en met je andere hand bladeren. Echt multi-touch en goed over nagedacht. En zo zijn er veel meer zaken die daar echt een paar stappen verder zijn. Uiteraard hebben we leentje buur gespeeld maar een hoop zaken ook zelf bedacht of overgenomen van MS Surface. Hopelijk heeft Apple dit ook gezien en zal ook met dergelijke features (en hopelijk een stylus optie) komen.

  26. Euhm, d’r zit wel een cruciaal verschil in hoe Microsoft Tablets heeft benaderd. Zie hier een uitleg:

    Zie: http://www.aidanfinn.com/?p=11872

    Vandaar dus ook dat Windows 8 een ARM versie krijgt. Voor de concurentie met de iPad. Gezien dat Metro UI software op x86 én ARM (volgens mij ook deels WP7) kan draaien, kan dat een heel erg interessante strijd worden.

    Tot die tijd ben ik dolgelukkig met mijn iPad. 🙂

  27. Dus Apple heeft Microsoft’s plan gestolen, eigen tintje gegeven en het iPad genoemd. Interessting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.