iPad ontworpen ‘om Microsoft te laten zien wat een tablet kan zijn’

Als een Microsoft-medewerker Steve Jobs niet constant verteld had over hun tabletsoftware, dan was er wellicht nooit een iPad geweest. Steve Jobs begon aan de iPad uit frustratie rond de plannen van Microsoft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Windows tabletNu de biografie van Steve Jobs in de winkels ligt, duiken er steeds meer interessante annekdotes over Apple op. Zo ontdekte Daily Mail wat nu eigenlijk de drijfveer was achter de iPad. Jobs zou voor de zoveelste keer van een Microsoft-medewerker hebben gehoord hoe geweldig hun aankomende tabletsoftware zal worden, waardoor hij niets liever wilde dan laten zien hoe het eigenlijk moet.

Steve Jobs werd tijdens een etentje voor de zoveelste keer over de tabletsoftware van Microsoft verteld. Tot grote frustratie van Bill Gates: “Hij is onze medewerker en onthuld onze nieuwe plannen”, vertelt hij aan biograaf Walter Isaacson. Hij was als de dood dat een ander bedrijf met het idee er vandoor zal gaan. Hij zou gelijk krijgen, zoals Jobs vertelt in zijn biografie:

Deze man viel mij lastig om te vertellen hoe Microsoft de wereld ging veranderen met hun tablet PC-software, waarmee ze een eind zouden maken aan alle laptops. Volgens hem zou Apple zo snel mogelijk een licentie op hun software moeten afsluiten. Maar het apparaat dat ze maakten was helemaal verkeerd. Het had een stylus. Zodra je een stylus hebt, ben je dood. Dit was al de tiende keer dat deze man tijdens een etentje mij er over vertelde en ik had er genoeg van. Toen ik thuis kwam zei ik: “weet je wat, we laten hem zien wat een tablet eigenlijk kan zijn”

Uiteindelijk zou Apple de iPad maken en de tabletmarkt daarmee in handen krijgen. Microsoft’s eerdere tabletplannen lijken niet de iPad voorbij te zijn gestreefd. Inmiddels werkt het bedrijf aan Windows 8, dat op toekomstige tablets geïnstalleerd kan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:29
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen biografie, ipad, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.