Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
Schrijven met Pencil op de iPad mini 2019.

iPad mini 2019 eerste indruk: dit vinden de internationale media

De eerste ervaringen van de iPad mini 2019 zijn verschenen. Wat hebben de grote internationale media te zeggen over Apple's nieuwste kleine iPad mini? Dit zijn de hands-ons van de iPad mini 2019.

De iPad mini 2019 werd onverwachts door Apple aangekondigd. De nieuwste iPad mini heeft nagenoeg hetzelfde ontwerp, maar wel veel verbeteringen aan de binnenkant. De eerste internationale media zijn al aan de slag gegaan met deze nieuwe iPad mini 2019. De meeste reviewers zijn te spreken over de prestaties, maar vinden het design toch wat ouderwets.


iPad mini 2019 review door The Verge
Nilay Patel is erg enthousiast over de mogelijkheden van de nieuwe iPad mini. Doordat hij weer aan de slag gegaan is met de kleinere iPad, beseft hij weer hoe fijn het formaat is. Het formaat is dan ook de enige reden om voor dit model te kiezen, zo vindt hij. Alles wat de nieuwe iPad Air 2019 te bieden heeft, zit ook in deze mini. De mini laat ook de concurrentie ver achter zit, want de markt van Android-tablets staat in schril contrast met het aanbod van Apple. De schermranden zijn volgens The Verge wel een teleurstelling en hij vindt het vreemd dat Apple gekozen heeft voor de eerste generatie Apple Pencil. The Verge noemt het de beste kleine tablet die er is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees verder bij The Verge

iPad mini 2019 review door Techcrunch
Techcrunch is te spreken over het scherm van de iPad mini. De kleuren zijn mooi en doordat het scherm gelamineerd is lijkt het net alsof je echt op de icoontjes drukt. De reviewer mist wel de functie om op het scherm te tikken om hem te activeren, iets wat je wel vindt op de iPad Pro 2018. Wel vindt hij de eerste Apple Pencil een behoorlijke stap terug. Vooral de gladde structuur van de Pencil is wennen als je eerder al met de Apple Pencil 2 getekend hebt. Ook de Touch ID-sensor is volgens hem minder prettig dan Face ID. De prijs ligt volgens hem wel aan de hoge kant, maar je krijgt er dan ook wel een goede compacte iPad voor terug.

Lees verder bij Techcrunch

iPad mini 2019 getest door CNET
Scott Stein noemt de iPad mini zijn favoriete iPad. Toch is het geen apparaat dat je echt nodig hebt, omdat je veel dingen ook met je iPhone kan doen. Dat heeft ook te maken met het ongewijzigde design, omdat het wat ouderwets voelt ten opzichte van recente iPhones. Wat de snelheid betreft is het een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van de vorige iPad mini 4. Vooral bij multitasking merk je het verschil. Touch ID en de koptelefoonaansluiting zijn volgens hem erg prettig en beter dan Face ID. Hij vindt het jammer dat er geen kleinere Pencil bij gekomen is, die meer past bij het formaat van de mini zelf.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees verder bij CNET

iPad mini 2019 review door Wired
De grootste pluspunten volgens Wired zijn de snelheid, het scherm met True Tone, de ondersteuning voor AR-apps en de batterijduur. De iPad mini is volgens hem echter niet de meest belangrijke iPad, want hij is er vooral voor mensen die houden van kleiner. Als je ooit al fan was van de eerdere mini, dan is dit het model dat je moet hebben. Ook als je op zoek bent naar een kleine tablet, dan kan doe je hier geen verkeerde aankoop aan. Toch is er weinig vernieuwends aan dit model, waardoor hij bijvoorbeeld net te breed is om hem met één hand vast te houden.

Lees verder bij Wired

iPad mini 2019 hands-on door Engadget
Engadget beaamt wat veel andere reviewers ook al zeggen: de iPad mini is lang niet meer zo belangrijk als een paar jaar geleden. De ondersteuning voor de Pencil is een welkome toevoeging en ook de betere processor komt goed van pas. Vanwege de prijs vindt hij de standaard iPad 2018 of de nieuwe iPad Air 2019 eigenlijk de logischere keuze, maar dat neemt niet weg dat de iPad mini niet goed is. Het is namelijk de beste kleine tablet die je kan kopen, maar door het steeds groter worden van de smartphoneschermen is hij simpelweg niet zo relevant meer.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees verder bij Engadget

iPad mini 2019 kopen
Wil je de iPad mini 2019 kopen? In ons artikel iPad kopen vind je alle info over prijzen en modellen. Lees ook onze artikelen over de iPad mini 2019 en iPad Air 2019 verschillen. Heb je nu al een iPad mini 4? Check dan ons artikel over de verschillen tussen de iPad mini 2019 en iPad mini 4.

Bekijk ook

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.