Pathé Apple Watch hoofdmenu.

Met de Pathé-app op de Apple Watch check je hoe lang de film nog duurt

De Pathé-app is er nu ook op de Apple Watch. Met de app heb je je bioscoopkaartjes of je Unlimited-pas altijd binnen handbereik. Ook check je nu eenvoudig terwijl je in de zaal zit hoe lang de film nog duurt.

Het begint er aardig op te lijken dat ontwikkelaars weer tijd en energie willen steken in het ontwikkelen van Apple Watch-apps. Onlangs kwam de NS al met een Apple Watch-app en vanaf vandaag vind je nog een extra geel icoontje op je Apple Watch. Pathé heeft namelijk een eigen Apple Watch-versie gemaakt.

Pathé op Apple Watch

Een paar jaar geleden introduceerde Pathé een app voor Samsung-smartwatches. Apple Watch-bezitters moesten het nog zonder app doen, hoewel er wel alternatieve apps zijn zoals Unlimited Fans. Vanaf nu kun je Pathé ook op je Apple Watch gebruiken, zowel voor als tijdens de film.

Het hoofdmenu van de app bestaat uit drie of vier onderdelen, afhankelijk of je Unlimited-houder bent. Via Mijn tickets bekijk je een overzicht van jouw actieve bestelde tickets. Je kan deze vervolgens laten scannen bij de kaartjescontrole. Ook zie je hier in welke zaal je moet zijn en welke stoelen je gereserveerd hebt. Als je Unlimited-houder bent, scan je ook je Unlimited-kaart vanaf je pols. Heb je vouchers zoals een vrijkaart of een filmvoucher, dan vind je die ook terug bij het onderdeel Mijn vouchers.

Pathé op Apple Watch.

Nieuw is de functie waarmee je tijdens de voorstelling kan zien hoe lang de film nog duurt. Je opent hiervoor de Apple Watch-app en tikt op de optie Huidige voorstelling. Er verschijnt een klok in beeld die laat zien hoe lang de film nog duurt. Op de iPhone is ook een nieuwe functie toegevoegd. Door de tijden bij het filmoverzicht ingedrukt te houden, bekijk je snel een plattegrond van de zaal om te zien hoe vol de zaal is.

De Pathé-app op de Apple Watch is geoptimaliseerd voor de Apple Watch Series 4. De app heeft geen complicaties, maar volgens Pathé komt dit wellicht in een toekomstige versie.

Ga jij binnenkort naar de bioscoop? Dan horen we graag jullie ervaringen met deze app. Vergeet tijdens het gebruik niet om de theatermodus op de Apple Watch in te schakelen, want niets is zo vervelend als een constant oplichtend schermpje in een bioscoopzaal.

Check ook ons overzicht van de beste Nederlandse Apple Watch-apps.

Bekijk ook

De beste Nederlandse Apple Watch-apps: deze moet je hebben!

Welke Nederlandse apps zijn er voor de Apple Watch? iCulture zet de beste en leukste apps op een rij. Met NOS, Halide, NS, apps voor Hue en nog veel meer. Je ontdekt vast weer iets nieuws!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 januari 2019 om 14:00
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.