Clive Davis-documentaire op Apple Music.

Nog meer video kijken: Apple Music krijgt documentaire over grote muziekproducer

Apple heeft de rechten van een documentaire over de belangrijke muziekproducer Clive Davis gekocht. Clive Davis speelde een belangrijke rol in de carrières van grote artiesten.

Apple zet dit voorjaar de eerste stappen met de eigen videoproducties Carpool Karaoke en Planet of the Apps. Binnenkort komt daar nóg een documentaire bij, namelijk Clive Davis: The Soundtrack Of Our Lives, over de muziekproducer Clive Davis. Hij speelt een grote rol in de muziekindustrie en werkt samen met onder andere Rod Stewart, Alicia Keys en Christina Aguilera. De documentaire is bedoeld voor Apple Music.

Clive Davis-documentaire op Apple Music.

Documentaire Clive Davis op Apple Music

De documentaire Clive Davis: The Soundtrack Of Our Lives opent het zestiende Tribeca Film Festival en tijdens de premiere is bekendgemaakt dat Apple de rechten gekocht heeft van deze documentaire. De docu is gebaseerd op de bestseller autobiografie over Clive Davis. Davis was in het verleden president van Columbia Records en werkt momenteel nog bij Sony Music Entertainment. Davis wordt ook wel “the Man with the Golden Ears” genoemd en heeft een grote invloed in de muziekindustrie. Hij speelde een grote rol in de carrières van Bruce Springsteen, Whitney Houston, Santana, Aretha Franklin en nog veel meer. Deadline meldt dat de documentaire te zien zal zijn bij Apple Music.

Davis, nu zelf al 85 jaar oud, zegt enthousiast te zijn over de samenwerking met Apple. “Apple is een wereldwijde innovator die een revolutie veroorzaakt heeft in de verspreiding van muziek”, zo zegt hij. “Ik vind het een eer om de muziek en mijn unieke verhalen uit mijn carrière te delen met miljoenen Apple Music-gebruikers wereldwijd.” Het is niet bekend hoeveel Apple betaald heeft voor het verkrijgen van deze documentaire.

Eerste eigen videocontent Apple Music nog deze lente

Apple start nog dit voorjaar met de eerste eigen videocontent in Apple Music. De afgelopen tijd is Apple druk bezig geweest met twee series die binnenkort bij Apple Music te zien zijn. Planet of the Apps is een soort The Voice voor app-ontwikkelaars, waar gezocht wordt naar de nieuwste hit op het gebied van apps. Ook start Apple binnenkort met een eigen variant van Carpool Karaoke, waarin wisselende presentatoren achter het stuur kruipen. Carpool Karaoke moet nog deze maand beschikbaar zijn voor Apple Music-abonnees. Onlangs kwam ook de muziekserie House of Strombo op Apple Music.

De afleveringen van Planet of the Apps, Carpool Karaoke en waarschijnlijk deze nieuwe Clive Davis-documentaire zijn te bekijken via de Muziek-app op iPhone en iPad, al krijgt Planet of the Apps ook een eigen app. Op de Ontdekken-pagina komt straks een nieuw kopje genaamd TV & Movies waar videocontent te vinden zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2017, 17:30
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.