Apple Pay VISA

Apple Cash? ‘Apple werkt aan betaaldienst om onderling geld over te maken’

Apple werkt aan een eigen betaaldienst voor consumenten onderling. Daarmee kun je makkelijk mobiel geld overmaken, zoals nu al met Venmo, bunq en andere mobiele betaaldiensten kan.

Apple werkt aan een eigen betaaldienst om onderling geld over te maken. Het gaat om een zogenaamde peer-to-peer betaaldienst waarmee je geld over kunt maken naar vrienden. Daarmee zou het een concurrent worden van Nederlandse aanbieders zoals bunq en Tikkie en van internationale diensten zoals Venmo en Square Cash. Apple zou al gesprekken hebben gevoerd met de financiële industrie en wil daarvoor samenwerken met Visa.

Apple Pay VISA

Apple Cash: onderling geld overmaken

Met Apple’s betaaldienst zou je als iPhone-gebruiker geld kunnen sturen naar vrienden. Daarnaast zou Apple in gesprek zijn met Visa om een eigen pre-paid betaalkaart uit te brengen, die gekoppeld is aan het nieuwe betaalsysteem. Zo zou je bijvoorbeeld geld kunnen ontvangen van een vriend en dit met de betaalkaart meteen weer uitgeven.

apple-pay-visa

Er wordt al langer gesproken dat Apple plannen zou hebben om een betaaldienst te starten voor onderlinge betalingen. Jaren geleden werden er al gesprekken met banken gevoerd. Overigens is het niet financieel niet erg interessant voor Apple om ermee te beginnen; concurrerende diensten die al eerder zijn opgericht hebben moeite om überhaupt winst te maken. Wel zou het een manier kunnen zijn voor klantenbinding, vooral onder millennials die minder vaak een creditcard hebben. Voor Apple is het ook een manier om meer aandacht te krijgen voor Apple Pay. In 2016 werden er naar schatting voor $36 miljard aan transacties gedaan via Apple Pay. Daarvoor brengt Apple 0,15 procent van het verkoopbedrag in rekening. Bij een betaaldienst voor consumenten onderling kan Apple veel moeilijker geld in rekening brengen, omdat mensen gewend zijn dat dit gratis is. Maar voor de gekoppelde betaalpas kan Apple wél weer geld vragen.

Apple Pay in Spanje.

Concurrentie van Facebook en PayPal
Of we er in Nederland en België iets aan zullen hebben is maar de vraag. Apple Pay is nog steeds niet van start gegaan en diensten zoals Venmo (eigendom van PayPal) zijn nog relatief onbekend. Verder moet Apple rekening houden met concurrentie van Facebook, die ook bezig is om een eigen betaaldienst voor vrienden onderling. Het is mogelijk dat Apple de nieuwe betaaldienst dit jaar al aankondigt, maar dat is nog niet zeker. De bankwereld zou nog roet in het eten kunnen gooien. Zij zijn komende week aanwezig op een jaarlijkse bijeenkomst van Visa, waar ze waarschijnlijk kritiek gaan spuien. Voor banken is het een onprettig idee als Apple ook betaalkaarten gaat uitgeven. Onder druk van de banken zou Visa ervoor kunnen kiezen om toch niet met Apple samen te werken aan het initiatief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2017, 19:28
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple pay, betalen

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.