Google SOS Alerts met Maps en Google-app.

Google gaat je waarschuwen bij gevaar in Maps en bij zoekresultaten

Google gaat je waarschuwen voor noodgevallen op een specifieke locatie, zoals bosbranden. In de Google-app en in Google Maps vind je binnenkort de SOS Alerts met alle nuttige informatie.

Google gaat je waarschuwen in het geval dat er een noodsituatie is als je bijvoorbeeld zoekt naar een locatie via Google of Google Maps. De nieuwe SOS Alerts plaatsen een grote rode balk bovenin de zoekresultaten in de Google-app, maar ook in Google Maps. Zo weet je bijvoorbeeld als er bosbranden zijn van een specifieke locatie. Daarnaast biedt Google Maps je de mogelijkheid om zelf plaatsen toe te voegen aan je tijdlijn.

Google SOS Alerts met Maps en Google-app.

SOS Alerts in Google Zoeken en Google Maps

De nieuwe SOS Alerts waarschuwen je voor allerlei situaties. Google werkt hiervoor samen met het het Rode Kruis, de Federal Emergency Management Agency, de Philippine Atmospheric, Geophysical en Astronomical Services Administration en nog veel meer. Dankzij de data van deze instanties kan Google je op de hoogte houden van bosbranden of andere natuurrampen.

Je krijgt de nieuwe melding SOS Alerts te zien zodra je naar een bepaalde plaats zoekt, zowel in de Google-app als in Google Maps. In de Google-app krijg je een selectie van relevantie nieuwsartikelen die over deze ramp gaan. Google kan ook noodnummers verstrekken en andere relevantie informatie tonen. In Google Maps wordt er in real-time verkeersinformatie getoond, mocht dat bij het ongeluk van toepassing zijn. Als je dicht in de buurt bent van zo’n locatie, kan Google je ook meldingen sturen.

Google SOS Alerts.

De nieuwe SOS Alerts komen binnenkort beschikbaar in de Google-app en Google Maps voor iOS en Android. Ook de mobiele versie van Google gaat deze nieuwe meldingen tonen.

Google Maps tijdlijn handmatig toevoegen

Sinds dit voorjaar heeft Google Maps een tijdlijn, waardoor je kunt zien wat je meest bezochte locaties zijn. Deze tijdlijn wordt automatisch samengesteld, maar de nieuwste versie van Google Maps laat je ook handmatig een locatie toevoegen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is op een specifieke locatie bij je in de buurt te tikken. Op de detailpagina van de locatie vind je vervolgens een optie Ben je nu hier?. Door hier Ja aan te geven, wordt de locatie handmatig aan je tijdlijn toegevoegd.

Google Maps tijdlijn handmatig toevoegen.

Deze nieuwe optie werkt alleen voor specifieke locaties die bij jou in de buurt zijn. Je kunt dus niet een locatie die honderden meters verderop ligt aan je eigen tijdlijn toevoegen. De nieuwe functie is vooral handig als je een soort reisverslag wil samenstellen, zonder dat Google Maps automatisch al je locaties opslaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2017, 13:43
Categorie Apps
Onderwerpen google, google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.