Office 2016

Office 365 voor Mac vereist minimaal macOS Sierra

Heb je nog een Mac staan die het nog prima doet op Yosemite of El Capitan? Dan zul je de nieuwe functies van Office 365 niet kunnen gebruiken.

Microsoft Office 365 vereist Sierra

Microsoft heeft namelijk bekendgemaakt dat je voor de kantoorsoftware minimaal macOS Sierra nodig hebt. De wijziging gaat volgende maand in.Microsoft werkt druk aan Office 2019 voor de Mac. Een goede ontwikkeling, zou je denken. Maar voor mensen met een oudere Mac is er minder goed nieuws. Het bedrijf heeft namelijk in een blogpost laten weten dat voor alle toekomstige updates van Office minimaal macOS Sierra nodig is.

Alleen dan kun je gebruik maken van de nieuwste functies in Office 2019 en Office 365. De update komt volgende maand uit voor abonnees van Office 365. Een datum voor Office 2019 is nog niet bekendgemaakt, maar volgens eerdere informatie moeten we rekenen op de “tweede helft van 2018”. Nog dit jaar dus.

Office voor Mac

Office voor Mac krijgt allerlei nieuwe functies, zoals een focusmodus om geconcentreerd te kunnen werken en nieuwe beheertools. Gebruik je Office en heb je macOS 10.11 of eerder, dan kun je gewoon blijven doorwerken. Je krijgt alleen geen toegang tot de nieuwste functies.

Mocht je de update naar Sierra steeds hebben uitgesteld, terwijl je Mac er wel geschikt voor is, dan is dit misschien het moment om in het diepe te duiken. In macOS Sierra (10.12) vind je nieuwe functies zoals Night Shift voor de Mac, Siri op de Mac, synchroniseren van al je documenten en je bureaublad, Apple Pay voor op de desktop (alleen in ondersteunde landen), automatisch ontgrendelen van je Mac met je Apple Watch en een universeel klembord, om te kopiëren en plakken tussen apparaten. Ook kun je sinds Sierra in vrijwel elke app tabbladen gebruiken. Genoeg om de sprong nu toch maar te wagen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2018, 21:00
Bron Bron Office Support
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macos Sierra, microsoft, office

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.