MacOS Sierra

Apple onthult macOS Sierra

Apple heeft op WWDC 2016 een nieuwe software-update voor de Mac aangekondigd: macOS Sierra. In dit artikel vatten we alle nieuwe functies samen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De opvolger van El Capitan is bekend! Apple heeft vanavond de nieuwste versie van macOS aangekondigd met de naam Sierra. De nieuwe versie had intern de codenaam ‘Fuji’, maar vanavond werd bekend welke officiële naam Apple heeft gekozen: macOS Sierra. Ook weten we nu dat Apple inderdaad de naam wijzigt van OS X naar macOS.

MacOS Sierra

Auto Unlock

Met Auto Unlock kun je je Mac ontgrendelen met een apparaat dat je om je pols hebt: de Apple Watch.

Universal Clipboard

Met de nieuwe functie Universal Clipboard kun je iets kopiëren op je ene apparaat en plakken op een andere.

MacOS Sierra vernieuwingen

iCloud Drive

Met nieuwe functies voor iCloud Drive kun je je Mac-desktop zien op meerdere apparaten en benaderen vanaf je iPhone. Je kunt ruimte maken op je toestel door oudere bestanden in de cloud op te slaan.

Apple Pay in meer landen en op het web

Apple Pay komt beschikbaar op de Mac en zal in meer landen te gebruiken zijn. Tijdens WWDC 2016 werden drie nieuwe landen aangekondigd: Zwitserland, Frankrijk en Hongkong.

Siri op de Mac

Siri komt ook op de Mac beschikbaar, zoals al eerder was voorspeld. Je kunt met Siri bijvoorbeeld zoeken naar oudere versies van documenten, of documenten met bepaalde eigenschappen.

Verkrijgbaarheid macOS Sierra

macOS Sierra zal dit najaar beschikbaar komen voor iedereen. Ontwikkelaars krijgen eerder al een betaversie in handen. De publieke beta is in juni verkrijgbaar voor geregistreerde testers.

macOS Sierra geschikte Macs

macOS Sierra werkt op de MacBook en iMac van eind 2009 of nieuwer en de MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini en Mac Pro of later en zal beschikbaar worden als gratis upgrade.

macOS Sierra verwachtingen

Voorafgaand aan de aankondigingen van vanavond waren er twee grote verwachtingen. Ten eerste de al genoemde naamsverandering naar macOS. Apple heeft de naam al een paar keer gelekt. Mac OS X is nu 15 jaar oud en het is tijd om het in één lijn te brengen met de namen van de andere besturingssystemen. Daarnaast werd verwacht dat Siri op de Mac beschikbaar komt. Het zou betekenen dat Siri op alle Apple-apparaten te gebruiken is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 14 juni: Gratis update toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2016, 14:26
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macos, macos sierra, os x, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.