Pro Display XDR MacBook Pro

Icoontje van nieuw iMac-design gevonden in iOS 14

Een icoontje in iOS 14 laat zien dat de iMac waarschijnlijk een redesign krijgt. In plaats van een front met duidelijke 'kin' krijgt het apparaat gelijkmatige schermranden aan alle kanten. Het lijkt daarmee wat meer op het Pro Display XDR.

iMac krijgt redesign

Er circuleert al sinds februari een gelekte interne versie van iOS 14 in het grijze circuit. Daarmee zijn al diverse ontdekkingen gedaan van functies die er nog aan zitten te komen. Het icoontje toont een scherm met gelijke schermranden aan alle kanten. Wat verder opvalt, is dat het afwijkt van de huidige iMac en dat de randen niet extreem dun zijn. Een geruchtenlekker suggereerde eerder al dat de iMac een ander ontwerp zou krijgen, in lijn met de ‘designtaal van de iPad Pro’.


Droom je ervan om een Pro Display XDR op je bureau te hebben, maar vind je het te duur, dan kan deze vernieuwde iMac wel eens als geroepen komen. Het design zal erop lijken, als is het niet helemaal gelijk. Zo zal aan de achterkant het kaasschaafpatroon met gaten waarschijnlijk ontbreken.

iMac redesign icoontje

Gelekte versie
Het icoontje werd gepubliceerd door het Russische Twitter-account iFinder, dat nog geen noemenswaardig track record heeft met het vinden van producten of het doorpluizen van software-updates. Wel is het zo dat de gelekte versie van iOS 14 inmiddels in veel handen is – en als het om beveiliging en hacken gaat is Rusland daar niet helemaal onbekend mee.

Apple zou de vernieuwde iMac tijdens WWDC kunnen aankondigen, al geeft informatie uit de toeleveringsketen de indruk dat Apple met de introductie liever wacht tot de tweede helft van 2020. Dat duurt echter niet lang meer, want de tweede helft van het jaar begint al op 1 juli.

De keynote van WWDC 2020 begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en iCulture doet natuurlijk verslag van alle aankondigingen!

Bekijk ook

Officieel: dit is het WWDC 2020-programma vanaf 22 juni

Apple heeft de WWDC 2020 aangekondigd. Het evenement gaat van start op 22 juni en duurt een week. Dit jaar gaat het er anders aan toe dan in voorgaande jaren, omdat alles online plaatsvindt. Elkaar ontmoeten is er niet bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.