Vrouw met iMac

Gerucht: ‘iMac Pro’ met 27-inch scherm komt begin 2022

Er komt een vernieuwde, grote iMac aan met Apple Silicon. Zoveel is wel zeker. Geruchtenlekker @dylandkt denkt meer details te hebben: hij zou begin 2022 in de winkel moeten liggen.

’27-inch iMac komt begin 2022′

Na alle reeds verschenen Macs met Apple Silicon is het de grote vraag: welke wordt de volgende? De 27-inch iMac staat daarbij hoog op de nominatie om te worden vervangen. Eerder dit jaar maakte de 24-inch iMac al de overstap naar Apple Silicon en er blijven nu nog maar een paar modellen over: de grotere iMac, de high-end Mac mini en de nog professionelere Mac Pro. Volgens geruchtenlekker @dylandkt is de grote iMac al snel aan de beurt. Hij zou misschien wel weer ‘iMac Pro‘ kunnen heten, is voorzien van een M1 Pro- en M1 Max-chip en heeft een 27-inch mini-LED-scherm. Ook gaan we weer veel meer poorten terugzien.


Eigenlijk bevestigt Dylan wat we al wel weten. Dat de 27-inch iMac (Pro) gaat draaien op de M1 Pro/Max is niet heel moeilijk te raden: deze krachtige chips zijn net onthuld en zullen ongetwijfeld in de grotere iMac terechtkomen. In ieder geval in de wat duurdere configuraties. Een release in het begin van 2022 klinkt ook geloofwaardig: meestal organiseert Apple in het voorjaar een event waar we regelmatig nieuwe iPads of Macs zien.

Apple zou ‘Pro’ aan de naam willen toevoegen om het te onderscheiden van de 24-inch iMac die eerder dit jaar verscheen. Het apparaat zou dan ook een ander uiterlijk kunnen krijgen, met minder felle kleuren. Apple zou het beschouwen als een Pro-apparaat en noemt het intern ook ‘iMac Pro’, beweert Dylan.

Verder zien we veel functies van de pas uitgebrachte MacBook Pro’s terug. Het 27-inch mini-LED-scherm werkt met ProMotion en heeft donkere schermranden, die wat smaller zijn geworden. Display-analist Ross Young denkt eveneens dat het schermformaat 27-inch blijft en dat Apple kiest voor mini-LED met ProMotion.

dbrand matzwarte skin voor iMac

Het uiterlijk lijkt op de 24-inch iMac en het Pro Display XDR. Apple zou Face ID hebben getest voor deze machine, maar het is niet zeker of dat ook erin komt. Het basismodel zou voorzien zijn van 16GB geheugen en 512GB opslag. Alle modellen krijgen een hdmi-poort, sd-kaartslot en meerdere usb-c/Thunderbolt-poorten, vergelijkbaar met de MacBook Pro. In de adapter is een Ethernet-poort verwerkt, net als bij de 24-inch iMac.

Qua instapprijs moeten we rekenen op zo’n $2.000, denkt de geruchtenlekker. Gezien de prijs lijkt het dan meer op een vervanging van de 27-inch Intel iMac in plaats van een iMac Pro. Die lag namelijk op een heel ander prijsniveau: het instapmodel kostte €5.499 in Nederland.

Volgens Mark Gurman van Bloomberg is er inderdaad een grotere iMac in ontwikkeling. Apple zou eerder voorrang hebben gegeven aan de ontwikkeling van het 24-inch model, maar sinds die is verschenen is er naarstig gewerkt aan een grotere iMac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Er zijn drie versies: 21,5-inch, 24-inch en 27-inch. De 24-inch iMac is het nieuwste 2021-model, met Apple Silicon M1-chip en gloednieuw design. De 27-inch iMac is vernieuwd in augustus 2020 en heeft een Intel Core i5- of i7-processor van de 10e generatie. Er zit standaard SSD opslag in. De 21,5-inch iMac heeft 7e generatie Intel-processor. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.