Waarom de koptelefoonaansluiting op de nieuwe iMac aan de zijkant zit

In plaats van de achterkant
Het was je misschien al opgevallen: Apple heeft de koptelefoonaansluiting op de nieuwe iMac 2021 verplaatst van de achterkant naar de zijkant. Daar blijkt een logische reden voor te zijn.

De iMac heeft al jarenlang alle aansluitingen aan de achterkant zitten. Soms kan dat wat onhandig zijn, omdat je dan niet altijd goed kan zien waar je een kabel in moet steken. Bij de nieuwe iMac 2021 zitten alle aansluitingen wederom aan de achterkant, op eentje na: de koptelefoonaansluiting. Apple heeft deze verplaatst naar de linker zijkant. Daar is een logische verklaring voor.

Waarom de koptelefoonaansluiting op iMac 2021 verplaatst is

De koptelefoonaansluiting zit bij de nieuwe iMac 2021 aan de linker zijkant. Dat heeft alles te maken met de dikte van het iMac-scherm zelf. Het scherm van de iMac is maar 11,5mm dik, terwijl het pinnetje van een standaard koptelefoon 14mm lang is. Apple kon dus simpelweg de koptelefoonaansluiting niet aan de achterkant zetten, omdat deze anders door de iMac heen zou gaan.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wij vroegen ons nog wel af waarom Apple gekozen heeft voor de linker zijkant, terwijl alle poorten op de iMac altijd aan de rechter zijkant zit. De enige logische verklaring die wij konden bedenken, is dat de kabel van je hoofdtelefoon via links minder in de weg zit voor de muis dan wanneer deze aan de rechter kant zou zitten. De meeste mensen gebruiken hun muis rechts en doordat de kabel vanaf de zijkant van de iMac de computer in gaat, kun je hem niet zo makkelijk onderlangs laten lopen. Dit is echter slechts speculatie vanuit onze kant.

De nieuwe iMac 2021 komt met een 24-inch display en is beschikbaar in zeven verschillende kleuren. Je kan kiezen uit meerdere configuraties. De nieuwe iMac is vanaf 30 april te bestellen, voor een vanafprijs van €1.449,-.

Bekijk ook

24-inch iMac met M3: dit is er vernieuwd in 2023

Apple heeft de 24-inch iMac vernieuwd! De iconische desktopcomputer heeft nu een M3-chip en is ook op wat andere punten aangepast. Ontdek wat er nieuw is bij de 24-inch iMac 2023!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 april 2021 om 10:17
Onderwerp
Categorie
Mac en macOS
Device
iMac

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.