iMac stroom

Waarom de koptelefoonaansluiting op de nieuwe iMac aan de zijkant zit

In plaats van de achterkant
Het was je misschien al opgevallen: Apple heeft de koptelefoonaansluiting op de nieuwe iMac 2021 verplaatst van de achterkant naar de zijkant. Daar blijkt een logische reden voor te zijn.

De iMac heeft al jarenlang alle aansluitingen aan de achterkant zitten. Soms kan dat wat onhandig zijn, omdat je dan niet altijd goed kan zien waar je een kabel in moet steken. Bij de nieuwe iMac 2021 zitten alle aansluitingen wederom aan de achterkant, op eentje na: de koptelefoonaansluiting. Apple heeft deze verplaatst naar de linker zijkant. Daar is een logische verklaring voor.

Waarom de koptelefoonaansluiting op iMac 2021 verplaatst is

De koptelefoonaansluiting zit bij de nieuwe iMac 2021 aan de linker zijkant. Dat heeft alles te maken met de dikte van het iMac-scherm zelf. Het scherm van de iMac is maar 11,5mm dik, terwijl het pinnetje van een standaard koptelefoon 14mm lang is. Apple kon dus simpelweg de koptelefoonaansluiting niet aan de achterkant zetten, omdat deze anders door de iMac heen zou gaan.

Wij vroegen ons nog wel af waarom Apple gekozen heeft voor de linker zijkant, terwijl alle poorten op de iMac altijd aan de rechter zijkant zit. De enige logische verklaring die wij konden bedenken, is dat de kabel van je hoofdtelefoon via links minder in de weg zit voor de muis dan wanneer deze aan de rechter kant zou zitten. De meeste mensen gebruiken hun muis rechts en doordat de kabel vanaf de zijkant van de iMac de computer in gaat, kun je hem niet zo makkelijk onderlangs laten lopen. Dit is echter slechts speculatie vanuit onze kant.

De nieuwe iMac 2021 komt met een 24-inch display en is beschikbaar in zeven verschillende kleuren. Je kan kiezen uit meerdere configuraties. De nieuwe iMac is vanaf 30 april te bestellen, voor een vanafprijs van €1.449,-.

Bekijk ook

Alles over de iMac 2021 kopen: prijzen en de beste deals

Voor het eerst sinds 2012 heeft Apple een gloednieuwe iMac uitgebracht. De 24-inch iMac heeft een kleurrijk design, Apple Silicon-chip en een groter scherm. Dit moet je weten over de iMac 2021, zoals specs, functies en prijzen. En hoe zit het met de grotere 27-inch iMac? Ook dat lees je hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 april 2021 om 10:17
Onderwerp
Categorie
Mac & macOS
Device
iMac

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2021 met M1-chip en een nieuw kleurrijk design. De 21,5-inch en 27-inch iMac met Intel-processor zijn niet meer officieel in het assortiment. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.