IKEA en Sonos presenteren Symfonisk speakers: boekensteun en tafellamp.

IKEA en Sonos Symfonisk-speakers officieel gepresenteerd

Speakers als boekensteun en tafellamp

IKEA en Sonos hebben hun Symfonisk-collectie officieel gepresenteerd. Eerder was het design van de boekensteun-versie al getoond, maar er komt ook een tafellamp speaker bij.

Het was al een tijdje bekend dat IKEA in april de Symfonisk-speaker zou onthullen. Zojuist hebben IKEA en Sonos de complete lijn van Symfonisk-speakers gepresenteerd. Zoals we van IKEA gewend zijn, zijn de speakers multifunctioneel. Je kan er namelijk niet alleen je favoriete muziek op afspelen, maar ze dienen ook meteen als meubelstuk.

IKEA en Sonos presenteren Symfonisk: speaker als boekenplank en tafellamp

De rechthoekige variant is naast een speaker voor aan de muur ook meteen een boekenplank. Je kan hem zowel verticaal als horizontaal ophangen. Je kan de speaker ook horizontaal hangen aan een beugel in bijvoorbeeld de keuken, zodat tje daar ook van muziek kan genieten.

Naast deze eerder onthulde boekensteun-speaker, komt er ook een speaker die dienst doet als tafellamp. De speaker heeft wat weg van de HomePod, maar dan met een lamp erboven die je met de schakelaar aan de zijkant aan kan zetten. Aan de afbeeldingen te zien kun verschillende kleuren wittinten inschakelen. De lamp werkt in ieder geval niet standaard met IKEA Tradfri, maar je kan hem wel zelf voorzien van slimme verlichting. De tafellamp is geïnspireerd op een open haard, dat ook voor zowel warmte als geluid zorgt. De speaker is volgens IKEA in feite een Sonos One.

Bij beide Symfonisk-speakers ontbreekt een microfoon. Er zit dus geen slimme bediening in, waardoor je ze alleen kan bedienen met de Sonos-app. De speakers werken ook samen met AirPlay 2, net zoals de meest recente speakers van Sonos. Je kan ze ook groeperen met andere Sonos-speakers, zodat je ook op die manier muziek kan streamen via AirPlay.

Vanaf augustus zijn zowel de boekensteun- als de tafellamp-speaker in Nederland verkrijgbaar. Beide modellen komen in wit en zwart. De boekensteun-variant kost €99, terwijl het tafellampmodel €179 kost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2019, 18:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.