IKEA en Sonos Symfonisk-speakers officieel gepresenteerd

Speakers als boekensteun en tafellamp
IKEA en Sonos hebben hun Symfonisk-collectie officieel gepresenteerd. Eerder was het design van de boekensteun-versie al getoond, maar er komt ook een tafellamp speaker bij.

Het was al een tijdje bekend dat IKEA in april de Symfonisk-speaker zou onthullen. Zojuist hebben IKEA en Sonos de complete lijn van Symfonisk-speakers gepresenteerd. Zoals we van IKEA gewend zijn, zijn de speakers multifunctioneel. Je kan er namelijk niet alleen je favoriete muziek op afspelen, maar ze dienen ook meteen als meubelstuk.

IKEA en Sonos presenteren Symfonisk: speaker als boekenplank en tafellamp

De rechthoekige variant is naast een speaker voor aan de muur ook meteen een boekenplank. Je kan hem zowel verticaal als horizontaal ophangen. Je kan de speaker ook horizontaal hangen aan een beugel in bijvoorbeeld de keuken, zodat tje daar ook van muziek kan genieten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Naast deze eerder onthulde boekensteun-speaker, komt er ook een speaker die dienst doet als tafellamp. De speaker heeft wat weg van de HomePod, maar dan met een lamp erboven die je met de schakelaar aan de zijkant aan kan zetten. Aan de afbeeldingen te zien kun verschillende kleuren wittinten inschakelen. De lamp werkt in ieder geval niet standaard met IKEA Tradfri, maar je kan hem wel zelf voorzien van slimme verlichting. De tafellamp is geïnspireerd op een open haard, dat ook voor zowel warmte als geluid zorgt. De speaker is volgens IKEA in feite een Sonos One.

Bij beide Symfonisk-speakers ontbreekt een microfoon. Er zit dus geen slimme bediening in, waardoor je ze alleen kan bedienen met de Sonos-app. De speakers werken ook samen met AirPlay 2, net zoals de meest recente speakers van Sonos. Je kan ze ook groeperen met andere Sonos-speakers, zodat je ook op die manier muziek kan streamen via AirPlay.

Vanaf augustus zijn zowel de boekensteun- als de tafellamp-speaker in Nederland verkrijgbaar. Beide modellen komen in wit en zwart. De boekensteun-variant kost €99, terwijl het tafellampmodel €179 kost.

Bekijk ook

Sonos: alles over dit multiroom speakersysteem voor je huis

Sonos maakt speakers om in het hele huis muziek te luisteren. Lees hier alles over het multiroom speakersysteem van Sonos: welke Sonos-modellen zijn er verkrijgbaar, hoe werkt het en wat zijn de prijzen? Hier lees je alles!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.