iPhone XI 2019 concept

Gerucht: ‘Twee grootste OLED iPhones krijgen drie camera’s, steekt minder ver uit’

Volgens bronnen krijgen de twee grootste OLED-modellen van de nieuwe iPhones drie camera's aan de achterkant. Apple gebruikt dikkere cameralenzen, waardoor deze minder uitsteekt.

Dit jaar maakt Apple voor een paar iPhone-modellen de overstap naar drie camera’s aan de achterkant. Apple lijkt daarmee flinke sprongen te willen maken op het gebied van fotografie. Om dit te kunnen realiseren, gebruikt Apple grotere onderdelen. Hierdoor wordt de behuizing iets dikker, waardoor de camera dus minder ver uitsteekt. De informatie is afkomstig van Macotakara, die zich baseert op leveranciers uit China.

‘Twee nieuwe 2019 iPhones met drie camera’s’

Het verslag van Macotakara is op bepaalde punten wat verwarrend en spreekt zichzelf ook een paar keer tegen. Volgens informatie die zij uit China verkregen hebben, werkt Apple aan twee iPhones met drie cameralenzen. Dit zou gaan om 6,1- en 6,5-inch OLED-modellen, die mogelijk nog naast de updates van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max uitgebracht gaan worden.

Het 6,1-inch model is volgens de bronnen een stukje dikker dan de huidige iPhone XS. Het verschil is 0,15mm, maar de camera steekt zo’n 0,5mm minder uit. De totale dikte van het toestel is daarom slechts 0,1mm meer dan de iPhone XS. Deze is nu 7,7mm dik. Het verschil is dus maar klein. Dat geldt ook voor het 6,5-inch model met drie camera’s aan de achterkant. Deze is volgens de nieuwe informatie 0,4mm dikker dan de iPhone XS Max. De camera steekt echter 0,25mm minder uit, waardoor de totale dikte dus maar met 0,2mm toegenomen is.

De twee modellen zouden volgens Macotakara geleverd worden met een Lightning-naar-USB-C-kabel en een 18W-oplader. Dit is dezelfde oplader die je nu al bij de iPad Pro 2018 krijgt. Deze lader is ook geschikt om je iPhone snel op te laden. Daarnaast spreekt de bron over de mogelijkheid om andere apparaten draadloos op te laden. Eerder schreven we al dat de iPhone 11 Wireless Powershare krijgt.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone 11 kan andere apparaten draadloos opladen met Wireless PowerShare'

Apple zou in de volgende generatie iPhone ondersteuning voor Wireless PowerShare willen inbouwen. Daarmee is het mogelijk om andere apparaten draadloos op te laden. De geruchten komen uit de toeleveringsketen van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.