Lightroom CC op MacBook

Adobe test prijsverdubbeling voor Photoshop en Lightroom

Zou jij bereid zijn om twee keer zoveel te betalen voor Adobe Photoshop en Lightroom? Adobe wil dat onderzoeken en heeft de maandprijs van de fotografiebundel nu verdubbeld.

In Nederland kost de bundel nog steeds €12,95 en daarvoor krijg je toegang tot Lightroom, Lightroom Classic, Photoshop en 20 GB cloudopslag. Het is de kleinste bundel die je bij Adobe kunt aanschaffen en het is vooral gericht op fotografen. Op de Amerikaanse website werd tot nu toe een prijs van $9,99 per maand genoemd, maar Adobe wil nu kijken of mensen bereid zijn om $19,99 per maand te betalen. Tot nu toe zagen we dit soort prijsexperimenten vooral bij online streamingdiensten zoals Netflix.

‘Het is een test’
Adobe liet weten dat het gaat om een test. “Van tijd tot tijd doen we tests op Adobe.com”, aldus het softwarebedrijf. Die opties zijn niet altijd zichtbaar voor alle bezoekers van de website. Zo zijn er ook mensen die alleen Lightroom voor $9,99 per maand te zien krijgen, maar niet meer de gunstige fotografiebundel. Via een omweg is het voor Amerikanen overigens nog wel mogelijk om de gebruikelijke prijs van $9,99 te betalen.

Lightroom CC op MacBook

Meer opslag bij duurdere bundel
Gebruikers krijgen na de prijsverhoging wel iets meer ruimte om creaties op te slaan: er zit 1 terabyte opslag bij, in plaats voor de gebruikelijke 20GB opslag. Verder zijn er geen voordelen ten opzichte van het oude plan. Je kunt in Nederland ook de fotografiebundel met 1 terabyte opslag afsluiten, maar dan betaal je €24,19 per maand. Die duurdere bundel bestaat dus in feite al bij ons.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een losse app (bijvoorbeeld alleen Photoshop), maar ook dat is met €24,19 per maand en 100GB opslag niet echt gunstig. Het is dan ook te hopen dat Adobe in Nederland de goedkopere fotografiebundel in het assortiment houdt.

Adobe Photoshop CC voor iPad

Photoshop binnenkort op iPad
Voor mensen die een iPad hebben is er ook nog iets positiefs om naar uit te kijken: Photoshop CC voor iPad is in ontwikkeling en moet ergens in de loop van dit jaar gaan verschijnen. Aankomende donderdag onthult Adobe meer informatie over de iPad-versie, zo hebben ze laten weten. Op 9 mei houdt Adobe haar 99U Conference, dus dat is een uitgelezen kans om meer over de aankomende iPad-versie te vertellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2019, 9:58
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen lightroom, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.