iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture: Peilt

iCulture peilt: Wat doe jij met je oude telefoon?

Eens in de zoveel tijd kopen we een nieuwe telefoon, maar wat doe je met je oude toestel? Je kunt namelijk allerlei dingen doen met een afgedankte telefoon. Wij zijn benieuwd naar jouw voorkeur.

iCulture peilt: Wat doe jij met je oude telefoon?

Wanneer je toe bent aan een nieuwe iPhone kun je verschillende dingen doen met je oude toestel. Je kunt hem natuurlijk stof laten vangen in een la, maar er valt ook wat mee te verdienen. Door hem door te verkopen via sites als Marktplaats krijg je doorgaans het meeste geld voor je gebruikte telefoon.

Een andere mogelijkheid is je telefoon laten opkopen door een bedrijf die vervolgens jouw iPhone als refurbished doorverkoopt. Er wordt dan onder meer een nieuwe batterij in gezet. Verder zijn er bedrijven die geld geven voor jouw oude iPhone en het toestel vervolgens recyclen of de onderdelen gebruiken. Uit ons onderzoek naar vergoedingen voor gebruikte toestlelen bleek afgelopen oktober dat het nogal uiteen kan lopen wat je voor je toestel krijgt. Tenslotte kun je je toestel bewaren als reservetoestel of aan een familielid geven.

Kortom: er zijn redelijk wat bestemmingen voor jouw oude telefoon. Waar gaat die van jou naartoe? Laat het aan ons weten via de poll!

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2020, 18:30
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, milieu, recycling

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.