Archief voor 'milieu'

Apple Pay met Apple Watch

Bekijk je CO2-uitstoot in de Rabo-app

· Klanten die dat willen kunnen met een nieuwe functie in de Rabobank-app bekijken hoeveel CO2 zij uitstoten met aankopen. Dit is een geschatte hoeveelheid. De bank is vandaag gestart met de uitrol.

Apps
Apple Earth Day 2022

Er zit 20% hergebruikt materiaal in huidige Apple-producten

Nieuwe machines Dave en Taz

· Het is bijna Dag van de Aarde en dat betekent dat bij Apple alles op groen gaat: van de logo's op de Apple Stores tot een speciale Apple Watch-uitdaging. Ook zijn er nieuwe cijfers over de hoeveelheid gerecycled materiaal in Apple-producten.

Apple
Grover iPhone huren

Grover voorkomt e-waste met de verhuur van techproducten

MacBooks, maar ook drones en gameconsoles

· In Nederland is vandaag een nieuw verhuurbedrijf van start gegaan: Grover. Hier huur je Apple-producten en andere gadgets per maand. Handig als je tijdelijk moet thuiswerken en niet over de juiste spullen beschikt. Het voorkomt ook dat thuis de gebruikte iPhones en iPads zich opstapelen.

Achtergrond
Apple windmolenpark in Denemarken.

Apple gaat mega-windpark bouwen in Denemarken

· Apple is van plan om de twee grootste windturbines ter wereld neer te zetten in de Deense plaats Esbjerg. Daarnaast wordt voortaan meer milieuvriendelijke energie opgewekt in Duitsland, op weg naar nieuwe milieudoelen voor 2030.

Apple

Earth Day: 50e verjaardag zonder groene Apple-logo's

Wereldwijde milieudag gaat digitaal

· Het is vandaag de 50e keer dat Earth Day wordt gevierd. Normaal zouden de logo's van de Apple Stores groen kleuren, maar dit jaar wordt het noodgedwongen anders aangepakt, met een digitaal evenement waar ook Microsoft's Steve Ballmer en de paus aan meedoen.

Achtergrond
Keurmerk Refurbished

iCulture onderzoekt: Hoe gaan we met onze oude telefoons om?

En wat kan Apple doen?

· Als je overstapt naar een nieuwe iPhone, zul je ook iets met je oude toestel moeten doen. Doorverkopen, weggeven? Of toch liever inleveren voor recycling? iCulture heeft onderzocht hoe Nederlanders met hun oude toestel omgaan en welke maatregelen genomen kunnen worden om dat te verbeteren, zowel door Apple als door andere partijen.

Achtergrond
Sonos Speakers

Sonos reageert op klachten dat inruilprogramma milieuonvriendelijk is

Sonos geeft opheldering

· Sonos heeft sinds kort een Trade Up-inruilprogramma. Daarbij krijg je 30% korting op een nieuwe speaker als je je oude speaker in recycle-modus plaatst. Maar daarmee maak je een speaker die nog prima herbruikbaar is, permanent kapot, zeggen critici. Sonos heeft nu gereageerd op de zaak.

Achtergrond