iPad Pro-concept in verschillende kleuren.

Gelekt: het nieuwe design van de iPad Pro

Een nieuw ontdekt icoon in iOS laat een iPad Pro met smalle schermranden zien. Ook ontbreekt de homebutton, wat aansluit bij eerdere geruchten. De nieuwe iPad Pro's worden verwacht op het aanstaande event op dinsdag 30 oktober.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er lekten al eerder een icoontje uit via de vijfde betaversie van iOS 12. Die toonde een iPad zonder thuisknop en notch, maar met afgeronde hoeken. Het was een klein icoontje dat gebruikt zou worden voor de batterij-widget, dus er bleken verder maar weinig details uit. Nu is er een duidelijker icoon ontdekt in iOS, opnieuw met dezelfde eigenschappen. Maar je moet je niet op het verkeerde been laten zetten door de brede schermranden, want die zouden wel eens opzettelijk dikker getekend kunnen zijn, dan ze in wekelijkheid zijn. Dikkere lijnen kunnen nodig zijn om te zorgen dat het icoon nog herkenbaar is op kleinere formaten.

iPad Pro-icoontje gelekt in iOS

Wat ook opvalt is dat de aan/uitknop nog steeds aan de bovenkant zit, net als bij eerdere modellen. Bij de iPhone is de knop al een paar generaties geleden naar de zijkant verhuisd. Je gebruikt de zijknop op de nieuwste modellen ook om Siri te activeren, screenshots te maken en het toestel uit te zetten. Apple kan bij de iPad voor een andere benadering hebben gekozen. Hoe dan ook: de iPad Pro krijgt een nieuw design en aanstaande dinsdag krijgen we van Apple alle details te horen. Ook wat de bediening betreft, want die zal door het ontbreken van de thuisknop wel op een aantal punten gaan wijzigen.

iPad Pro 2018 icoon

Bij iCulture zitten we dinsdagmiddag natuurlijk ook klaar voor het iPad event 2018. We vertellen je vanaf 15:00 uur over alle aankondigingen, waaronder de nieuwste iPad Pro’s en de nieuwe macs. Ook worden er nog wat andere nieuwe producten verwacht, mogelijk nieuwe AirPods en de ontknoping van de AirPower.

Bekijk ook onze verwachtingen van de iPad Pro 2018!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2018, 10:56
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro 2018

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.