iCloud voor Windows

Apple brengt iCloud voor Windows uit in Microsoft Store

Apple heeft iCloud voor Windows uitgebracht in de Microsoft Store, zodat je ook op een pc makkelijker toegang krijgt tot je bestanden op iCloud. Je kunt ze ook delen en tijdelijk downloaden om te bewerken, zonder dat je ze offline hoeft op te slaan.

iCloud voor Windows in Microsoft Store

Apple heeft een nieuwe versie van iCloud voor Windows uitgebracht, dat qua functionaliteit doet denken aan de OneDrive-dienst van Microsoft zelf. Die zit standaard in Windows 10. iCloud voor Windows is te downloaden via de Microsoft Store. Voorheen moest je naar een supportpagina van Apple. De versie die nu in de Microsoft Store staat biedt dezelfde functies, maar bied een nieuwe ‘iCloud Drive ervaring’. Dit houdt in dat het is aangepast aan de OneDrive-functie Files On-Demand. Je kunt tijdelijk bestanden downloaden en gebruiken vanuit iCloud om ze te bekijken en te bewerken, zonder dat je ze in offline opslagruimte hoeft op te slaan.

Via de Windows Verkenner krijg je toegang tot de bestanden in je iCloud Drive, zoals je foto’s, mail, herinneringen, Safari-bladwijzers en agenda. Je kunt ze ook delen met anderen en mocht je op een ander apparaat werken dan kun je via iCloud.com in de browser toegang krijgen tot je bestanden. Als je Windows 10 hebt kun je de iCloud for Windows-app gratis downloaden. Mensen met eerdere versies van Windows kunnen de oude methode gebruiken om te downloaden, maar zij missen wel de nieuwe optimalisaties.

iCloud voor Windows

In de Microsoft Store vind je ook iTunes for Windows 10. Dat is een noodzaak, omdat mensen met een Windows 10 S-computer geen apps buiten de Microsoft Store om kunnen downloaden. In een blogpost legt Microsoft het nader uit. Zo wordt de nieuwe app nu aangestuurd door Microsoft’s Cloud Sync Engine. Ook Apple heeft een supportdocument gewijd aan de nieuwe app.

iCloud voor Windows

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2019, 21:45
Bron Bron Microsoft Blog
Categorie Achtergrond
Onderwerpen icloud, microsoft, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.