Backup terugzetten vanuit iCloud.

iCloud-storing zorgt dat mensen al anderhalve dag geen backups kunnen maken

Door een storing bij iCloud kunnen sommige mensen al anderhalve dag geen backups maken en terugzetten. De oorzaak van de storing is nog niet bekend en het kan nog wel even duren voordat het is opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft te maken met langdurige een storing bij iCloud, waardoor een klein aantal gebruikers geen backups kan maken of terugzetten. Gelukkig gaat het maar om een relatief klein percentage, namelijk rond de 1%.

Backup terugzetten vanuit iCloud.

Geen backups door storing
De storing duurt al sinds dinsdag 27 juni 17:00 uur en zorgt ervoor dat iCloud Backup niet werkt. Normaal gebruik je de dienst om een backup te maken van je toestel, appdata en andere belangrijke data die met je toestel of je Apple ID te maken heeft. Het wordt ook gebruikt voor je belhistorie, iMessage-historie, App Store-aankopen en backups van je Apple Watch.

iCloud-storing geen backups

In tegenstelling tot lokale backups in iTunes worden ze bewaard in de cloud, zodat je ‘altijd’ toegang hebt. Maar in dit geval zal een klein groepje gebruikers iets langer moeten wachten. Hoewel, klein groepje… met miljoenen gebruikers gaat het bij 1% nog steeds om honderdduizenden gebruikers die tijdelijk geen backups kunnen maken of terugzetten. Ook data van bepaalde apps en diensten zijn tijdelijk even niet beschikbaar. Het is vooral onhandig voor mensen waarvan het toestel is gestolen en nu de laatste backup op een ander toestel willen terugzetten. Bij mensen die op een nieuw toestel willen overstappen is de situatie wat minder problematisch: zij kunnen altijd nog een lokale backup via iTunes maken.

Wil je meer weten over iCloud storingen en hoe je de status van iCloud-diensten opvraagt? Lees dan onderstaande tip!

Apple heeft nog niet aangegeven waar de iCloud storing door wordt veroorzaakt en heeft ook nog geen schatting gegeven wanneer het weer werkt.

Op de Apple System Status-pagina kun je de voortgang van de storing volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2017, 9:11
Categorie Diensten
Onderwerpen backup, icloud, storing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.