iPhone 8 draadloos opladen

Nieuw geluidje in iOS 11 wijst op draadloos opladen [video]

Een nieuw oplaadgeluidje in iOS 11 wijst op draadloos opladen, een techniek die Apple in de iPhone 8 zou willen introduceren.

Diep verstopt in iOS 11: een nieuw geluidje, dat wellicht gebruikt kan worden voor draadloos opladen van de iPhone 8. Het geluid heeft iets te maken met aansluiten op een stroombron, zo verklapt de bestandsnaam ‘engage_power.caf’. In onderstaand filmpje is het te beluisteren.

iPhone 8 draadloos opladen

Nieuw oplaadgeluidje in iOS 11

Het gebruikelijke oplaadgeluidje heet ‘connect_power.caf’ en is te horen als je een iPhone met de Lightning-kabel aansluit op een stroombron. In de beta’s van iOS 11 is dit nog steeds het gebruikelijke oplaadgeluidje, maar Apple heeft er een nieuwe aan toegevoegd, die nu nog enigszins verstopt zit. Je kunt het niet zomaar afspelen op een toestel met iOS 11, maar zult gebruik moeten maken van een computer.

Het nieuwe geluid is wellicht bedoeld voor de nog niet aangekondigde iPhone 8, die volgens geruchten werkt met draadloos opladen. Het zou een van de belangrijkste toevoegingen zijn in het nieuwe toestel. Nog onduidelijk is of de iPhone 7s en 7s Plus het ook gaan ondersteunen. Analisten zijn erover verdeeld. Ook is nog onduidelijk of Apple voor een unieke oplossing heeft gekozen. Huidige toestellen die je draadloos kunt opladen verschillen nauwelijks van de oplossing die pda-fabrikant Palm al in 2009 presenteerde bij de Palm Pre: een plaat of zuiltje waar je het toestel op moet leggen.

palm pre met Touchstone lader

De nieuwste ontwikkeling is het opladen op afstand, zonder dat het toestel op een speciale lader hoeft te liggen. Door je toestel binnen een bepaalde afstand van het oplaadstation te leggen, wordt de batterij vanzelf opgeladen. Helemaal perfect is de techniek nog niet, want het gaat redelijk traag en je kunt last krijgen van interferentie, vooral bij grotere afstanden.

Apple werkt wellicht samen met Energous, een bedrijf dat al langer bezig is met draadloos opladen op langere afstand. Dat Apple interesse heeft blijkt wel uit het feit dat ze afgelopen februari lid werden van het Wireless Power Consortium en daarna tientallen medewerkers in dienst nam die gespecialiseerd zijn in draadloos opladen. Ook hebben ze bij toeleveranciers zoals Lite-On Semiconductor, MediaTek en Luxshare onderdelen opgevraagd om met draadloos opladen te kunnen experimenteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2017, 10:05
Categorie Geruchten
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.