iCloud opslagruimte bekijken.

Apple verlaagt prijs duurste iCloud-opslagabonnement, straks ook te delen met gezin

Goed nieuws voor mensen met de hoogste opslagabonnementen voor iCloud. Het 2TB-abonnement is in prijs verlaagd en mensen met 1TB krijgen een verdubbeling. Maar er is ook goed nieuws voor mensen met gezinsdeling.

Had je een iCloud-opslagabonnement van 1 of 2TB? Dan is er nu goed nieuws. Apple heeft per direct de prijzen voor deze abonnementen aangepast. Het 1TB-abonnement is komen te vervallen, waardoor je nu automatisch 2TB voor hetzelfde geld krijgt. En als je een 2TB-abonnement had, dan betaal je nu nog maar de helft van wat je voorheen per maand moest betalen. Ook is er goed nieuws voor mensen die Delen met Gezin ingeschakeld hebben.

iCloud opslagruimte bekijken.

Nieuwe iCloud-abonnementen

Na de WWDC-presentatie van gisteren heeft Apple de iCloud-abonnementen van een update voorzien. Voor mensen met een lager iCloud-abonnement zijn er helaas geen veranderingen, maar als je een duurder abonnement had dan ben je nu goedkoper uit of je krijgt meer opslag voor hetzelfde geldt. De oude abonnementen zagen er als volgt uit:

  • 50GB – €0,99 per maand
  • 200GB – €2,99 per maand
  • 1TB – €9,99 per maand
  • 2TB – €19,99 per maand

Het abonnement van 1TB is komen te vervallen, waardoor je nu dus nog maar de keuze hebt uit drie abonnementsvormen. De nieuwe abonnementen zijn als volgt:

  • 50GB – €0,99 per maand
  • 200GB – €2,99 per maand
  • 2TB – €9,99 per maand

Had je voorheen een abonnement van 1TB van €9,99 per maand, dan word je nu automatisch overgezet naar een abonnement van 2TB voor hetzelfde geld. Gebruikers die voorheen €19,99 per maand betaalden voor 2TB, hoeven vanaf nu nog maar €9,99 per maand neer te leggen. De gratis opslagruimte is nog steeds 5GB.

iCloud-abonnement delen met gezin

Dankzij Delen met Gezin kun je je App Store en iTunes-aankopen delen met gezinsleden en een gezinsabonnement op Apple Music afsluiten, zodat maximaal vijf andere mensen hiervan gebruik kunnen maken. Een opslagabonnement voor iCloud was echter nog wel altijd persoonsgebonden, maar tijdens uit een slide in de WWDC-presentatie blijkt dat dit binnenkort veranderd wordt. In de slide wordt namelijk melding gemaakt van iCloud family storage plans. Het lijkt er dus op dat er aparte abonnementsvormen voor gezinnen beschikbaar komt, waardoor iedereen binnen het gezin dus gebruik kan maken van één abonnement. Hierdoor hoeft niet iedereen apart een abonnement af te sluiten, maar kunnen alle leden binnen het gezin profiteren van meer opslagruimte.

iCloud opslag voor gezinsdeling in iOS 11.

Wat de opties en prijzen zijn voor deze gezinsabonnementen, is echter nog niet duidelijk. Het is op dit moment nog niet mogelijk om zo’n gezinsabonnement af te sluiten, ook niet in de beta van iOS 11. Het gezinsabonnement komt waarschijnlijk beschikbaar zodra iOS 11 later dit jaar voor iedereen te downloaden is. Ontwikkelaars kunnen al met de eerste beta van iOS 11 aan de slag, terwijl de publieke beta later deze maand volgt. Voor gewone gebruikers is het beter om tot dit najaar te wachten, als de definitieve versie van iOS 11 beschikbaar komt. Je kunt hier lezen op welke toestellen iOS 11 te installeren is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 juni 2017 om 13:41
Onderwerp
Categorie
Diensten
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.