Apple waarschuwt iCloud-gebruikers voor bug in iOS 10.3

Apple waarschuwt gebruikers voor een bug in iOS 10.3, die in 10.3.1 is opgelost. Daarbij kunnen je iCloud-instellingen zijn gewijzigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Door een bug in iOS 10.3 kan het gebeuren dat bepaalde instellingen van iCloud weer zijn ingeschakeld, terwijl je ze eerder had uitgeschakeld. Apple waarschuwt daarom een beperkte groep iCloud-gebruikers om hun instellingen na te lopen. Het iCloud probleem is opgelost in iOS 10.3.1.


iCloud-bug in iOS 10.3

Had je geen specifieke items in- of uitgeschakeld voor iCloud, dan hoef je niets te doen. Anderen kunnen het beste even kijken of alles nog OK is. De meeste standaard iOS-apps werken samen met iCloud, zoals Agenda, Adresboek en Notities. Sommige mensen willen ze synchroniseren met iCloud, anderen niet.

Zo controleer je of de instellingen goed staan:

  1. Ga in de Instellingen-app naar je Apple ID.
  2. Tik op iCloud en blader door de lijst met schakelaars. Check of alles klopt.

In iOS 10.3 is zijn de iCloud-instellingen op een andere plek te vinden, zoals we hebben uitgelegd in deze tip:

Klein aantal iCloud-gebruikers
In een reactie gaf Apple toe dat ze een bug hebben gevonden in iOS 10.3 waardoor een “klein aantal iCloud-gebruikers is getroffen”. Apple liet in een verklaring weten dat de instellingen voor iCloud Fotobibliotheek, iCloud Sleutelhanger en Zoek mijn iPhone niet zijn aangetast door de bug. In iOS 10.3 introduceerde Apple de Zoek mijn AirPods-functie en een nieuw bestandssysteem, Apple File System.

Vlak daarna verscheen iOS 10.3.1 waarin een Wi-Fi-kwetsbaarheid werd opgelost en het installeren van iOS-updates voor oudere toestellen werd hersteld. Nu blijkt dus dat Apple ook deze iCloud bug in iOS 10.3.1 heeft opgelost.

Wil je meer weten over iCloud storingen en hoe je de status van iCloud-diensten opvraagt? Lees dan onderstaande tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2017, 9:13
Categorie iOS
Onderwerpen bug, icloud, ios 10
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.