Apple waarschuwt iCloud-gebruikers voor bug in iOS 10.3

Apple waarschuwt gebruikers voor een bug in iOS 10.3, die in 10.3.1 is opgelost. Daarbij kunnen je iCloud-instellingen zijn gewijzigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Door een bug in iOS 10.3 kan het gebeuren dat bepaalde instellingen van iCloud weer zijn ingeschakeld, terwijl je ze eerder had uitgeschakeld. Apple waarschuwt daarom een beperkte groep iCloud-gebruikers om hun instellingen na te lopen. Het iCloud probleem is opgelost in iOS 10.3.1.


iCloud-bug in iOS 10.3

Had je geen specifieke items in- of uitgeschakeld voor iCloud, dan hoef je niets te doen. Anderen kunnen het beste even kijken of alles nog OK is. De meeste standaard iOS-apps werken samen met iCloud, zoals Agenda, Adresboek en Notities. Sommige mensen willen ze synchroniseren met iCloud, anderen niet.

Zo controleer je of de instellingen goed staan:

  1. Ga in de Instellingen-app naar je Apple ID.
  2. Tik op iCloud en blader door de lijst met schakelaars. Check of alles klopt.

In iOS 10.3 is zijn de iCloud-instellingen op een andere plek te vinden, zoals we hebben uitgelegd in deze tip:

Bekijk ook

Zo beheer je je Apple ID, iCloud-account en meer op je iPhone en iPad

Alle instellingen voor Apple ID, iCloud-account en de App Store vind je terug in op je iPhone en iPad. In dit artikel leggen we uit welke instellingen je daar kunt aanpassen.

Klein aantal iCloud-gebruikers
In een reactie gaf Apple toe dat ze een bug hebben gevonden in iOS 10.3 waardoor een “klein aantal iCloud-gebruikers is getroffen”. Apple liet in een verklaring weten dat de instellingen voor iCloud Fotobibliotheek, iCloud Sleutelhanger en Zoek mijn iPhone niet zijn aangetast door de bug. In iOS 10.3 introduceerde Apple de Zoek mijn AirPods-functie en een nieuw bestandssysteem, Apple File System.

Vlak daarna verscheen iOS 10.3.1 waarin een Wi-Fi-kwetsbaarheid werd opgelost en het installeren van iOS-updates voor oudere toestellen werd hersteld. Nu blijkt dus dat Apple ook deze iCloud bug in iOS 10.3.1 heeft opgelost.

Bekijk ook

Dit zijn alle nieuwe functies in iOS 10.3

Apple heeft in iOS 10.3 weer een hoop nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd, zoals de functie Zoek mijn AirPods en de nieuwe Apple ID-instellingen. Wij hebben alle vernieuwingen voor je op een rij gezet.

Wil je meer weten over iCloud storingen en hoe je de status van iCloud-diensten opvraagt? Lees dan onderstaande tip!

Bekijk ook

Storing bij iCloud of andere Apple-diensten? Zo vraag je de status van Apple-diensten op

Is er een iCloud storing of werken andere diensten van Apple niet? Bij Systeemstatus op de website van Apple kun je zien of er technische problemen met iMessage, Apple Music en andere diensten zijn.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.