Apple brengt iOS 10.3.1 met bugfixes en verbeterde beveiliging uit

Apple heeft iOS 10.3.1 vrijgegeven. iOS 10.3.1 bevat bugfixes en is nu te downloaden voor geschikte iPhones, iPads en de iPod touch.

Apple heeft weer een nieuwe versie van iOS vrijgegeven. iOS 10.3.1 bevat slechts enkele bugfixes en moet volgens Apple de beveiliging verbeteren. iOS 10.3.1 volgt slechts een week na de grote iOS 10.3-update die de nodige nieuwe functies met zich meebracht.

iOS 10 op een tafel, door iCulture

iOS 10.3.1 downloaden

iOS 10.3.1 is de eerstvolgende versie na iOS 10.3. Als je één van de volgende modellen hebt, kun je iOS 10.3.1 nu downloaden:

iOS 10.3.1.iOS 10.3.1 is net zoals elke andere iOS-update op twee manieren te downloaden. De meest eenvoudige manier is om iOS 10.3.1 rechtstreeks vanaf je toestel binnen te halen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update. De nieuwe versie verschijnt hier vanzelf in beeld, waarna je hem kunt downloaden en installeren. Een andere manier is om de update via iTunes te installeren. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch aan op een computer met de Lightning-kabel en selecteer het toestel in iTunes. Kies daar voor Zoek naar update om de update te downloaden en te installeren.

Doordat Apple al gestart is met het testen van iOS 10.3.2, kan het zijn dat jij deze al op je toestel hebt staan. Ontwikkelaars en publieke testers kunnen de eerste beta van iOS 10.3.2 al sinds vorige week downloaden. Heb jij deze beta al geïnstalleerd, dan zie je geen update naar iOS 10.3.1.

Bekijk ook

Eerste publieke beta van iOS 10.3.2 nu te downloaden

Het is weer zover: Apple heeft een nieuwe beta uitgebracht. De eerste beta van iOS 10.3.2 is een feit en is nu te downloaden voor ontwikkelaars, samen met nieuwe beta's voor macOS, tvOS en watchOS.

iOS 10.3.1 lost beveiligingsprobleem Wi-Fi-chip op

iOS 10.3.1 is geen spannende update zoals iOS 10.3 dat was, want er worden alleen de nodige bugs opgelost. Als je in iOS 10.3 dus last hebt van bepaalde bugs of problemen, dan zou het goed kunnen dat deze met ingang van iOS 10.3.1 opgelost zijn.

Wat betreft de beveiliging is er volgens Apple’s eigen supportdocument één belangrijk probleem opgelost. Een hacker kon binnen de bereikbaarheid van je toestel een kwaadaardige code uitvoeren op de Wi-Fi-chip van je iDevice. Wil je geen risico lopen, dan is het dus van belang dat je je toestel zo snel mogelijk bijwerkt naar iOS 10.3.1.

Er zaten veel nieuwe functies in iOS 10.3, zoals Zoek mijn AirPods, verbeteringen voor CarPlay, Apple’s nieuwe bestandensysteem APFS en een nieuwe indeling voor de Instellingen-app. Mogelijk hebben de bugfixes in iOS 10.3.1 dus betrekking op één van deze functies. Meer over alles wat nieuw was in iOS 10.3, lees je in onderstaand artikel. Zodra er meer bekend is over de exacte bugfixes van iOS 10.3.1, werken we dit bericht bij.

Bekijk ook

Dit zijn alle nieuwe functies in iOS 10.3

Apple heeft in iOS 10.3 weer een hoop nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd, zoals de functie Zoek mijn AirPods en de nieuwe Apple ID-instellingen. Wij hebben alle vernieuwingen voor je op een rij gezet.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.