Hunter-ventilator

Deze plafondventilator werkt met HomeKit

Fabrikant Hunter heeft een plafondventilator gemaakt die met Apple's HomeKit werkt. Zo kun je nu ook je ventilator met Siri bedienen en regelen aan de hand van scenes.

Het Amerikaanse Hunter is één van de oudste producenten van plafondventilatoren. Ze maken ventilatoren in tientallen verschillende modellen, die vrijwel allemaal ook in Nederland verkrijgbaar zijn (bijvoorbeeld bij deze winkel). Nu zijn er twee nieuwe modellen die geschikt zijn voor Apple’s HomeKit, zodat je ze op afstand kunt bedienen via Siri.


Hunter ventilator met HomeKit

Plafondventilator met HomeKit

Eigenlijk zou Hunter deze nieuwe plafondventilatoren al veel eerder uitbrengen, maar met een vertraging van enkele maanden liggen ze binnenkort toch in de winkel. Je kunt kiezen uit twee modellen: de Signal van geborsteld nikkel met houten bladen en de goedkopere Symphony met witte plastic bladen. Beide modellen hebben een ingebouwde lamp, zodat je je ventilator ook als schemerlamp kunt gebruiken. Er zitten LED-lampen in die dimbaar zijn.

Ventilator hout

De Symphony is het meest moderne model. Beide zijn voorzien van Wi-Fi, ze hebben een fluisterstille motor en een afstandsbediening – voor het geval Siri niet thuis geeft. De Signal met bladen van eikenhout of walnoot kost $379 en de Symphony komt vanaf oktober voor $329 in je huiskamer hangen. Grote vraag is natuurlijk hoe snel deze modellen ook in Nederland verkrijgbaar zijn, maar door de Nederlandse verkooppunten lastig te vallen kun je proberen om ze in het assortiment opgenomen te krijgen.

Ventilator wit plastic

Dankzij de HomeKit-ondersteuning kun je de ventilator bedienen met scenes en koppelen met andere apparaten zoals thermostaten en lampen. Je kunt er ook allerlei regels aan koppelen, zodat de ventilator ‘s nachts uit gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 augustus 2016 om 18:45
Onderwerp
Categorie
Accessoires
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.