HomePod Siri-interactie

De HomePod koppel je op dezelfde manier als AirPods

De HomePod kun je koppelen met je iPhone op een soortgelijke manier als de AirPods, zo blijkt uit code die is ontdekt in iOS.

De HomePod komt pas in december op de markt, maar er druppelt toch al regelmatig wat informatie binnen. Zo heeft een Braziliaanse website ontdekt hoe je de HomePod koppelt met je iPhone en andere apparaten.

HomePod Siri-interactie

De informatie over het koppelingsproces van de HomePod is te vinden in de code van iOS 11 beta 7. Diezelfde beta bleek eerder vandaag ook video’s te bevatten over een nieuwe manier waarop je het Bedieningspaneel en de appswitcher tevoorschijn trekt.

HomePod instellen size-full wp-image-1127668″ />

HomePod koppelen met je iPhone

Wat de HomePod betreft is er het volgende ontdekt. Als je de HomePod voor het eerst inschakelt krijg je de vraag om te koppelen met je iPhone, iPad of iPod touch. Later is het waarschijnlijk ook mogelijk om met je Mac en Apple TV te koppelen, bijvoorbeeld nadat je eerst verbinding hebt gemaakt met een iOS-apparaat.

Het werkt op vrijwel dezelfde manier als de AirPods, ook al zit er geen W1-chip in. Je houdt de iPhone vlakbij de HomePod, zo laat een afbeelding zien. Via de iPhone kun je bepaalde instellingen van de speaker aanpassen, al kun je dat ook met Siri doen. Uit de afbeeldingen blijkt dat er een code wordt voorgelezen, die je moet intikken op je iOS-toestel tijdens het koppelingsproces. Eventueel moet je ook de laatste 4 cijfers van het serienummer intikken voor extra veiligheid.

HomePod setup

Om de HomePod te kunnen gebruiken heb je een Apple ID met tweefactorauthenticatie nodig. Het netwerk waarmee je wilt verbinden moet voorzien zijn van een wachtwoord en WPA/WPA2-beveiliging.

Goed nieuws voor Nederlanders en Belgen: ook al zal de HomePod aanvankelijk alleen in Engelstalige landen (VS, Verenigd Koninkrijk en Australië) werken, andere talen die Siri spreekt worden ook ondersteund. Je kunt de HomePod handmatig of automatisch updaten. En voor mensen met een handicap is het goed om te weten dat VoiceOver ook al aanwezig is in de code.

Het duurt nog wel even voordat we een HomePod in handen hebben, want de introductie vindt pas in december plaats in de genoemde landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2017, 20:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp homepod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.