Spark op Mac met integratie met third-party diensten.

Spark voor Mac werkt met andere apps, iOS-versie met Touch ID

Spark is zowel voor de Mac als voor iOS flink uitgebreid. De Mac-versie werkt nu met diensten als Evernote, Things en 2Do voor het exporteren van mails, terwijl je met de iOS-versie de app vergrendelt met Touch ID.

Spark voor de Mac is met ingang van versie 1.4 flink uitgebreid. De handige mail-app werkt nu nauw samen met andere externe diensten zoals Evernote, Things, Apple’s eigen Herinneringen-app en nog veel meer. Tegelijkertijd heeft de ontwikkelaar Readdle ook een iOS-update van Spark uitgebracht. Versie 1.9 laat je de mail-app vergrendelen met Touch ID en een toegangscode.

Spark op Mac met integratie met third-party diensten.

Spark 1.9 voor Mac werkt met andere apps

De integratie van Spark met allerlei externe diensten, zorgt ervoor dat je eenvoudig e-mails kunt exporteren. In totaal gaat het om elf diensten: Apple’s Herinneringen-app, Things, 2Do, OmniFocus, Wunderlist, Todoist, Trello, Asana, Evernote, OneNote en Bear. Via een nieuw onderdeel in de instellingen van Spark voor de Mac genaamd Services log je in in de desbetreffende dienst.

Om de ingestelde dienst te gebruiken, klik je in een mail bovenin op de drie puntjes en selecteer je de gewenste dienst. Vervolgens kun je kiezen hoe je de mail wil exporteren: als e-mail of als PDF. Zodra je de mail geëxporteerd hebt, vind je de mail terug in bijvoorbeeld Evernote. Zodra je de mail daar opent, vind je ook een aparte knop om direct terug te keren naar Spark. Op deze manier kun je de mail dus direct weer in deze mail-app openen. Bekijk de video hieronder hoe de functie er in de praktijk uit ziet.

Spark voor iOS met Touch ID

Behalve Spark voor de Mac is ook de iOS-versie bijgewerkt. Spark 1.9 voor iPhone en iPad laat je nu een toegangscode instellen, zodat niet iedereen die jouw ontgrendelde iPhone te pakken heeft door je mail kan bladeren. In plaats van een toegangscode kun je ook gebruikmaken van Touch ID. Daarnaast werkt Spark nu samen met Readdle’s eigen PDF-app PDF Expert 6. Dat betekent dat je via PDF Expert een bestand kunt bewerken en ondertekenen, waarna je deze snel via Spark kunt doorsturen.

De integratie met deze externe diensten werkt momenteel alleen nog in de Mac-versie, maar de iOS-versie krijgt deze nieuwe functie midden september. In het voorjaar kreeg Spark voor iOS nog een grote update, waardoor de app op de iPad nauw samenwerkt met andere Readdle-apps. Hierdoor kun je met een soort eigen Drag & Drop bestanden slepen van de ene app na de andere. Binnenkort komt dit standaard in iOS 11 op de iPad dankzij nieuwe multitaskingfuncties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2017, 19:28
Categorie Apps
Onderwerp spark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.