HomePod beschikbaarheid

HomePod kapot? Dat is dan $279

De HomePod is vanaf vandaag beschikbaar in de eerste groep landen. Apple heeft daarom ook de prijzen bekendgemaakt van de reparaties buiten de garantie om. Mocht je HomePod kapot gaan, dan betaal je daar $279 voor.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië kunnen vandaag aan de slag met de HomePod. Deze speaker van $349 wordt in de HomePod reviews vooral geprezen vanwege het mooie geluid. De Siri-functies op de HomePod vallen wat tegen, waardoor hij vooral als muziekspeler schittert. Mocht je de HomePod uit het buitenland besteld hebben, dan is het goed om te weten wat de kosten voor reparatie zijn. Als jouw gloednieuwe HomePod een defect heeft dat niet door de garantie gedekt wordt, dan ben je $279 kwijt.

HomePod reparatie kost $279
Het is geen geheim dat Apple in veel gevallen hoge prijzen rekent voor reparaties buiten de garantie om. Zo ben je voor een schermreparatie van de iPhone X al €320 kwijt, terwijl overige reparaties nog veel hoger liggen. Bij de AirPods ligt dit op €75 per AirPod of oplaadcase, iets minder dan de helft van de nieuwprijs. Op de Amerikaanse supportpagina heeft Apple nu laten weten wat je kwijt bent voor een HomePod-reparatie. Elk defect dat niet gedekt wordt, kost je $279 (omgerekend zo’n €225). Moet je de HomePod versturen, dan komt daar nog $19,95 aan verzendkosten bij. In het Verenigd Koninkrijk ligt de prijs op een reparatie op £268,44 (omgerekend ongeveer €300).

HomePod kapot? Dit gaat het je kosten

Als je bang bent dat je schade aanricht aan je HomePod, dan lijkt het dus verstandig om hier AppleCare bij af te sluiten. AppleCare voor de HomePod is relatief goedkoop, want dit kost je $39. Dit kan de moeite waard te zijn, omdat je bij reparaties die onder AppleCare vallen dan geen extra kosten kwijt bent. Aan de andere kant; wat kan er nou helemaal kapot gaan aan een speaker die vooral vast op een plek staat.

HomePod beschikbaarheid

Omdat de HomePod nog niet op het vasteland van Europa verkocht wordt, zijn er nog geen europrijzen bekend. Ook de aanschafprijs van de HomePod is nog onbekend, maar die zal waarschijnlijk rond de €360 liggen. Het zou ons niks verbazen als de kosten voor reparatie daardoor ook richting de €300 gaan, want dus bijna evenveel is als een nieuwe HomePod. Zolang de HomePod nog niet in Nederland en België verkrijgbaar is zul je bovendien voor je reparaties waarschijnlijk terug moeten naar het land van aankoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2018, 18:43
Via Via MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerpen applecare, homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.