Apple AirPods review

AirPod verloren? Dan betaal je €75 per stuk

Ben je een AirPod kwijt of weet je niet meer waar je oplaadcase gebleven is? Per AirPod en oplaadcase betaal je bij Apple €75 voor vervanging. Je kunt er dus maar beter zuinig op zijn.

We wisten al welk bedrag Apple in rekening bracht voor het vervangen van de AirPods-batterij, maar Apple heeft nu ook Nederlandse prijzen bekendgemaakt voor een verloren AirPod. Als je een AirPod verliest, bijvoorbeeld tijdens het dragen, dan moet je bij Apple €75 voor een nieuw exemplaar betalen. Als je ze allebei verloren bent, maar nog wel de oplaadcase hebt, betaal je dus €150.

Apple AirPods review

Verloren AirPod kost €75

In december maakte Apple al Nederlandse prijzen bekend van de vervanging van een batterijtje in de AirPods. Dit kost €55 per batterij, €67,10 inclusief verzending. Voor Amerika was al duidelijk wat je bij Apple kwijt bent als je een AirPod verliest, maar de Nederlandse prijs was daarvoor nog niet bekend. De Apple-support pagina is nu bijgewerkt en toont ook Nederlandse prijzen.

Als je een AirPod kwijtraakt, betaal je dus €75 per stuk. Ben je beide oordopjes verloren maar heb je de oplaadcase nog wel, dan is het dus verstandiger om een complete set nieuwe AirPods te kopen. Voor €29 extra krijg je dan ook een nieuwe oplaadcase. Aangezien je de AirPods in elke oplaadcase kunt opladen, is dit een betere deal dan twee losse AirPods van €75 per stuk. Bovendien betaal je ook nog €75 per stuk voor een reparatie aan de AirPods buiten de garantie om. Let er nog wel op dat er bij alle bedragen €12,10 aan eventuele verzending bij komt.

Behalve de prijs die je betaalt voor de batterij en een verloren AirPod, heeft Apple ook prijzen aangegeven voor de oplaadcase. De batterij in de oplaadcase kan op den duur ook verzwakt raken, waardoor vervanging een goede optie is. Voor het vervangen van de batterij in de oplaadcase betaal je ook €55 (exclusief verzending) en een defect buiten de garantie kost je €75. Tot slot kost een vervangend exemplaar van de oplaadcase ook €75. In Amerika zijn de kosten voor AirPods en de oplaadcase respectievelijk $49 (batterij), $69 (buiten garantie) en $69 (verloren).

Europese prijzen van de AirPods.

Als je last hebt van een te snel leeg lopende oplaadcase, dan hoef je echter niet bang te zijn voor hoge kosten. Apple geeft standaard één jaar garantie, waardoor de oplaadcase kosteloos omgeruild wordt. Alleen bij slijtage van de batterij na normaal gebruik, zijn bovenstaande bedragen voor eigen rekening.

Via: iPhone-Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2017, 12:21
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.