Apple Piazza Liberty medewerkers

Dit zijn de grootste frustraties van Apple-fans

Apple kent misschien wel de meeste fans van alle merken. Maar ook fans hebben wel eens iets te klagen. Op de Reddit-pagina voor Apple-fans verscheen een geinig topic, waarin mensen hun grootste frustraties over Apple uiten. Wij zetten de belangrijkste frustraties op een rij.

Wat Apple-fans vervelend vinden
Net als elk bedrijf doet Apple een aantal dingen goed, maar ook zeker een aantal dingen fout. Tegelijk is Apple een bedrijf dat op heel toegewijde fans kan rekenen, dus zelfs de fouten worden vaak onder het tapijt geveegd. Een topic op Reddit brengt daar enigszins nuance in.


Op het topic van Reddit wordt uitgebreid gesproken wat er vervelend is aan Apple. Aangezien het om de Apple-pagina op Reddit gaat, kunnen we erop rekenen dat veel van de mensen die reageren ook echt fans van het bedrijf zijn. Maar te klagen valt er genoeg, want op moment van schrijven zijn er al bijna zevenhonderd reacties gegeven op het topic.

iPad zonder rekenmachine

Veel fans lijken het irritant te vinden dat Apple de iPad neerzet als een laptopvervanger. Maar het apparaat mist een aantal rudimentaire functies. Denk aan een weer-app, die wel op de iPhone te vinden is, maar ook aan het ontbreken van een rekenmachine. Dat soort functies missen fans heel erg en dan vinden ze het extra vervelend dat er geen gratis variant zonder advertenties te vinden is in de App Store.

Siri loopt achter

Ook veelgenoemd: het gevoel dat virtuele assistent Siri begint achter te lopen op Alexa van Amazon en de Google Assistant. Dat gevoel bleek onlangs te kloppen: uit een onderzoek kwam naar voren dat Siri lang niet zoveel vragen correct weet te beantwoorden als de Assistant.

Dunner en lichter

Fans vinden verder dat Apple te veel prioriteit legt op design. Zo vinden ze dat dunner, lichter en stiller vooral handig is voor tablets en consumentenlaptops, maar bijvoorbeeld niet voor een werkstation. Dat wordt toch niet verhuisd, dus hoeft ook het niet dunner en lichter te worden.

Hoge prijzen

Tot slot een veelgehoorde klacht: de mensen op Reddit vinden Apple-producten duur. Accessoires kosten al snel meer dan vijftig euro, terwijl andere fabrikanten ze veel goedkoper maken. Ook vinden gebruikers het vervelend dat Apple lang niet al zijn producten van regelmatige updates voorziet, en updates soms neerkomen op een betere chip en wat meer geheugen. Dat vindt dan weer zijn weerslag in een veel hogere prijs, wat gebruikers ook liever niet zouden zien. Eerder zouden ze graag hebben dat Apple producten die verouderd zijn, ook goedkoper maakt.

Niet genoemd: trage uitrol van diensten

Voor Europeanen zal er nog een belangrijk punt van frustratie zijn: het feit dat producten en diensten zo traag worden uitgerold. Zo zitten we al jarenlang te wachten op Apple Pay, Apple News en het huren van tv-series in iTunes. Apple’s nieuwe tv-dienst zal waarschijnlijk ook de eerste tijd niet in Nederland en België te bekijken zijn. We wachten ook nog op de HomePod. Ook viel het extreem vroegtijdig aankondigen van de AirPower niet bij iedereen in goede aarde. Het duurt wel héél lang voordat het accessoire eindelijk eens op de markt komt.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-functies-niet-in-nederland-najaar-2017/

Te klagen valt er duidelijk genoeg. Maar tegelijk blijven al die klagers wel gewoon Apple-producten kopen. Dat bleek dinsdagavond maar weer tijdens de presentatie van de cijfers van het afgelopen kwartaal. Apple verkocht meer hardware dan een jaar eerder en is nog altijd een van de populairste hardwarefabrikanten van de wereld.

Bekijk ook

8 dingen die je moet weten over de kwartaalcijfers FQ3 2018

Apple versloeg alle verwachtingen van Wall Street door het beste juni-kwartaal ooit te rapporteren. Wat zijn de 8 interessantste punten om over mee te praten? We zetten ze voor je op een rijtje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.