Google Translate: exit

Google Translate kan nu offline vertalen in 52 talen

Google Translate kan nu in 52 talen offline vertalen, zodat je geen internetverbinding nodig hebt op vakantie en op reis. Ook is Chinees vertalen via de camera toegevoegd.

Google heeft vandaag een update gegeven aan de Google Translate-app (link). Versie 5.0 bevat een handige functie voor vakantiegangers en reizigers: je kunt nu ook offline woorden en zinnen vertalen. Het werkt in 52 van de 103 talen, die beschikbaar zijn in de app. Het handige daarvan is dat je geen roamingkosten kwijt bent aan het vertalen van een stuk tekst.


Google Translate: exit

Google Translate: offline vertalen

Je kunt met Google Translate de camera richten op allerlei teksten die je op verkeersborden en opschriften vindt. De app toont vervolgens de realtime vertaling. Ook kun je zelf teksten invoeren, die vervolgens worden vertaald. Ideaal voor de komende maanden dus, als veel mensen op vakantie gaan. Het betekent overgens wel dat je meer data lokaal moet opslaan. Om een indruk te geven: het vertaalbestand voor Nederlands-Engels is 32,5 MB groot.

Offline vertaling in Google Translate op de iPhone. Netwerkfout voor offline vertaling laten uitspreken in Google Translate.

Met de update die vandaag in de App Store verschijnt kun je ook teksten via de camera laten vertalen tussen Engels en Chinees (Simplified en Traditional). Dat is handig bij bordjes en menukaarten, waarvan je de betekenis niet weet. Het intikken van de karakters is immers best lastig. Vertalen met de camera is momenteel mogelijk met 29 talen. Wordt de taal niet ondersteund, dan kun je ook proberen een foto van de tekst te maken, want dat is beschikbaar in 37 talen.

Vertaalbestand downloaden voor offline vertalen met Google Translate. Google Translate met offline vertalen vereist een vertaalbestand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.