iPhone 8 concept edge-to-edge

iPhone 8 krijgt scherm tot aan de rand en geïntegreerde Touch ID

De iPhone van 2017 krijgt een scherm van rand tot rand, waarbij Touch ID en andere sensoren zijn geïntegreerd in het scherm.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De iPhone 8 krijgt een edge-to-edge scherm, dat tot aan de randen doorloopt. Ook zit er een Touch ID-sensor in verwerkt. Dat zegt de bekende Apple-blogger John Gruber, die nauwe banden heeft met mensen van Apple.


iPhone 8 concept edge-to-edge

Scherm van rand tot rand

Gruber vertelde in zijn podcast The Talk Show, dat hij geruchten heeft gehoord dat de iPhone van 2017 grote veranderingen zal laten zien. Apple zou ervoor hebben gekozen om de tiende verjaardag van de iPhone op te luisteren met een toestel, dat op meerdere punten is aangepast. De nieuwe iPhones die in september 2016 verschijnen zullen daarentegen nauwelijks verschillen van de huidige modellen.

Jubileumeditie van de iPhone

Gruber zou hebben gehoord dat de iPhone van 2017 een scherm tot aan de rand heeft, waardoor er geen loze rand meer aan de onder- en bovenkant zit. In het scherm gaat Apple de frontcamera, speaker, Touch ID en andere sensoren verwerken. Het idee is al eens uitgewerkt in een concept, dat je hierboven kunt zien.

Gruber zegt dat hij van meerdere onafhankelijke bronnen heeft gehoord dat de hele voorkant van de iPhone een scherm wordt. De ‘kin’ met de Touch ID-sensor zal daardoor verdwijnen. Alles zit achter het scherm. Nu kunnen we dat wel voorstellen van de Touch ID-sensor (LG heeft er immers al een oplossing voor) in het scherm verdwijnt, maar een speaker wordt wat ingewikkelder.

Eerdere geruchten wijzen erop dat Apple een flexibel OLED-scherm in 2017 in de iPhone wil verwerken. Zo’n OLED-scherm maakt een scherm tot aan de rand mogelijk. Apple heeft contracten met Samsung getekend om een deel van de OLED-schermen te leveren. Zelf maakt Samsung ook al smartphones met OLED.

Verder zou de iPhone in 2017 een glazen behuizing krijgen, vergelijkbaar met de iPhone 4-serie. De aluminium behuizing die we bij de huidige modellen gewend zijn, zal vervallen. Ook zouden er meer biomedische functies in zitten en een optie om draadloos op te laden. TSMC zou de 10-nanometer A11-chip gaan maken en Samsung staat in de startblokken om het NAND-flashgeheugen te leveren.

Alle versies iPhone 7 Plus met dubbele camera

Eerder vandaag was er ook het gerucht dat Apple van plan is om alle versies van de iPhone 7 Plus uit te rusten met een dubbele camera. Dit weerspreekt eerdere geruchten, dat alleen de duurdere modellen zo’n tweede camera zouden krijgen.

De nieuwe informatie is afkomstig van de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo zei eerder dat enkel een duurdere variant van de iPhone 7 Plus een dubbele camera zou krijgen. Kuo komt nu op zijn eerdere beweringen terug en verwacht dat alle versies van de iPhone 7 Plus voorzien zijn van een dubbele camera. “Meer high-end smartphones zullen deze functie inbouwen”, meent Kuo. Huawei deed dat overigens al met de P9 en ook HTC heeft al toestellen met dubbele camera.

Het is momenteel topseizoen voor geruchten. Eerder vandaag lekten ook al tekeningen uit, die de iPhone 7 en 7 Plus zouden moeten voorstellen en eerder deze week dook er een dummy op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2016, 22:05
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 8
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.