Google Nest op Apple Watch.

Google trekt stekker uit Nest-app voor Apple Watch

Google is gestopt met de Nest-app voor de Apple Watch. De app werd in juli 2016 uitgebracht, maar is met de laatste update verwijderd. Maakte jij er gebruik van?

Het assortiment van Nest-apparaten blijft maar groeien, maar de manieren waarop je deze kan bedienen is sinds deze week iets beperkter geworden. In de update van 9 juli (versie 5.37) is stilletjes de Apple Watch-app verwijderd, zo ontdekte 9to5Google. Ook de app voor Wear OS is niet meer beschikbaar, waardoor Google dus gestopt is met alle smartwatch-apps voor Nest. Volgens Google maakte te weinig mensen er gebruik van.

Nest op Apple Watch gestopt

Met de app was het mogelijk om meerdere apparaten te bedienen. Voor de camera kon je bijvoorbeeld de thuis- of afwezig-functie activeren. Hoewel je dit ook automatisch kan doen op basis van locatie, was dit een alternatieve manier om aan te geven of je thuis was of niet. Voor de thermostaat was de app een stuk nuttiger, want via de app kon je snel de temperatuur instellen vanaf je pols.

Google Nest op Apple Watch.

Google laat weten dat ze gekeken hebben naar het gebruik van de smartwatch-apps van Nest en tot de conclusie kwamen dat slechts een klein aantal Nest-eigenaren de app gebruikten. Daarop heeft Google besloten om de aandacht volledig te leggen op het verbeteren en verder ontwikkelen van de app voor smartphones. Je kan al je apparaten daarom ook nog gewoon bedienen als je onderweg bent, bijvoorbeeld via je iPhone of iPad. Meldingen blijven wel gewoon op je horloge binnenkomen. Gebruikers van een Wear OS-horloge kunnen de Google Assistent gebruiken, maar Apple Watch-gebruikers hebben die optie niet. De Apple TV-app voor het bekijken van je camerabeelden, is nog wel gewoon beschikbaar.

Het is niet de eerste keer dat Google de stekker trekt uit een Apple Watch-app. In het voorjaar van 2017 stopte Google met de Google Maps-app voor de Apple Watch. Een woordvoerder beloofde destijds dat Google Maps voor de Apple Watch terug zou keren, maar tot op heden is dat nog niet gebeurd. De enige Watch-app die Google in de tussentijd uitgebracht heeft, is Google Keep voor de Apple Watch. In onze review lees je dat Google in ieder geval nog wel in staat is om een goede Apple Watch-app uit te brengen.

Bekijk ook

Review: Google Keep voor de Apple Watch is een snelle notitie-app voor je pols

Google Keep is bijgewerkt met ondersteuning voor de Apple Watch. Gebruik jij Google's notitie-app altijd al op je iPhone, dan bekijk je nu ook eenvoudig alle aantekeningen op je horloge. In deze review van Google Keep op de Apple Watch lees je onze ervaringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.