Google Maps op de Apple Watch.

Apple Watch-app van Google Maps komt binnenkort weer terug

Google Maps op de Apple Watch komt binnenkort weer terug. Eerder verwijderde Google de Apple Watch-ondersteuning, maar nu is er goed nieuws voor mensen die de app op hun pols missen.

Google Maps op de Apple Watch.
Goed nieuws voor mensen die de Apple Watch-versie van Google Maps nu al missen. Google geeft aan dat de Apple Watch-app binnenkort in een vernieuwde vorm terugkeert. Eerder constateerden we op iCulture.nl al dat steeds meer Apple Watch-apps verdwijnen. Niet alleen van buitenlandse partijen, maar ook van RTL XL en NU.nl.

Google Maps op Apple Watch komt terug

De afgelopen tijd is er een duidelijke trend zichtbaar. Grote en bekende ontwikkelaars trekken hun Apple Watch-ondersteuning terug. Het gaat dan voornamelijk om Apple Watch-apps die beschikbaar kwamen toen de Apple Watch net verscheen. Anderhalve week geleden besteedden wij hier al uitgebreid aandacht aan.

Wat betreft Google Maps is er nu dus wel goed nieuws. Google heeft nu toegegeven dat ‘de Apple Watch ondersteuning met de laatste iOS-release verwijderd is, maar dat deze in de toekomst weer ondersteund wordt’. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer dit zal zijn en of de Apple Watch-versie nieuwe functies krijgt ten opzichte van de vorige versie.

Google Watch op de Apple Watch

Met de vorige Apple Watch-versie van Google Maps kon je je recente locaties opvragen en daar opnieuw naar navigeren. Je zag op die manier instructies op je pols. In tegenstelling tot Apple Kaarten op de Apple Watch, kon je in de Google Maps-versie geen kaart bekijken. De app was ook nooit bijgewerkt voor de Apple Watch Series 2 met GPS. Mogelijk komt Google binnenkort met een volledig nieuwe versie die wel samenwerkt met de GPS-chip in de nieuwste Apple Watch. Tot die tijd kun je altijd nog navigeren met je Apple Watch via Apple Kaarten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2017, 9:41
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, google maps

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.