Google Shoelace app

Google probeert het opnieuw met een sociaal netwerk: Shoelace

Leuke dingen doen in de buurt
Google probeert een nieuw sociaal netwerk op te zetten: Shoelace. Het gaat daarbij om het leggen van hyperlokale contacten, om bijvoorbeeld met mensen uit de buurt yoga te gaan doen of een feestje te bezoeken.

Google Shoelace: leuke dingen doen met mensen uit de buurt

Google en Apple hebben al meerdere pogingen ondernomen om een sociaal netwerk op te tuigen, maar erg succesvol waren beide bedrijven er tot nu toe niet in. Google trok eerder dit jaar de stekker uit Google+, terwijl het fiasco van Ping Apple nog steeds blijft achtervolgen. Deze keer probeert Google het opnieuw, met Shoelace. Daarmee is het de bedoeling om anderen in de buurt te vinden om iets leuks te gaan doen, bijvoorbeeld sporten, een concert bezoeken of samen een wandeling maken. De mobiele app werkt op iOS 11 en nieuwer.


Google’s Shoelace werkt momenteel alleen op uitnodigingsbasis op een beperkt aantal locaties. Het is de bedoeling om anderen te vinden met dezelfde interesses. Maar door die interesses in Shoelace in te vullen krijgt Google natuurlijk ook weer waardevolle informatie over de dingen die jij belangrijk vindt: yoga bijvoorbeeld, of boeken lezen.

Vrienden uitnodigen
Je maakt een event of activiteit aan en nodigt vrienden uit. Mensen die je niet kent kunnen zich ook aansluiten bij de activiteit. Shoelace laat bovendien evenementen zien die je mogelijk interessant vindt. Facebook beschikt al over een functie om evenementen te vinden en ook bij Google zelf is het niet helemaal nieuw: in 2011 probeerden ze het met Schemer, dat als twee druppels water op Shoelace lijkt. Deze keer is het project afkomstig uit Area 120, Google’s werkplaats voor experimentele producten. Eerder leidde dit tot apps en diensten zoals Touring Bird, Rivet, Game Builder, Grasshopper, Uptime, Shortwave en Supersonic. De meeste daarvan zijn niet erg bekend onder mainstream gebruikers.

Google Shoelace

Google begint met Shoelace in New York City en zal geleidelijk worden uitgerold naar meer steden. Uiteraard benadrukken de makers dat veiligheid en privacy erg belangrijk zijn. Na het installeren van de app moet je lid worden van een community-groep, om ervoor te zorgen dat je alleen in contact komt met mensen die je wilt leren kennen. Maar er kan natuurlijk altijd een enge figuur tussen zitten. Meer info vind je hier.

Omdat het een beta is kun je momenteel alleen de app downloaden via TestFlight.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.