Google Search iOS

‘Google mogelijk niet standaard zoekmachine in iOS 9’

Google is nu nog de standaard zoekmachine van iOS, maar dat gaat mogelijk volgend jaar veranderen. Microsoft en Yahoo zijn al in gesprek met Apple.

Google Search iOSOp het moment is Google nog de standaard zoekmachine in Safari voor iOS, maar daar kan volgend jaar verandering in komen. Volgens The Information verloopt in 2015 een overeenkomst tussen Apple en Google, die ervoor zorgt dat Google standaard staat ingesteld. Hierdoor is het voor concurrenten van Google mogelijk om in het mogelijke gat te springen.

Microsoft en Yahoo willen volgens de bronnen allebei de standaard zoekmachine van Safari in iOS leveren. Daarvoor hebben de bedrijven gesproken met Apple-topman Eddy Cue. Bereikt Apple met één van de twee een overeenkomst, dan wordt Google’s zoekmachine ingeruild voor Bing of Yahoo Search. Microsoft’s Bing is op het moment al de standaard zoekmachine van Siri. Aangezien de deal tussen Google en Apple verloopt in 2015, zou Apple de zoekmachine in iOS 9 kunnen vervangen.

Apple probeert al langer om Google’s betrokkenheid bij iOS te verminderen. In eerdere iOS-versies werden bijvoorbeeld Google Maps en YouTube als standaard-apps verwijderd. Apple verving de kaarten-app met de eigen dienst Apple Maps, die echter slecht werd ontvangen. Inmiddels zijn Google Maps en YouTube weer op de iPhone te gebruiken, maar als apps die je uit de App Store downloadt.

Door Google als standaard zoekmachine te vervangen, zouden Yahoo of Microsoft potentieel veel nieuwe gebruikers trekken. iPhone- en iPad-bezitters kunnen vanuit de instellingen van iOS weer Google inschakelen als standaard zoeksite, maar vermoedelijk zal een groep mensen de moeite niet nemen. Deze gebruikers komen daarom standaard uit bij Yahoo Search of Bing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2014, 19:22
Categorieën Diensten, Geruchten, iOS
Onderwerpen google, ios 9, microsoft, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.