Tumblr begint met app-advertenties in iOS-app

Tumblr is begonnen met de uitrol van mobiele advertenties. Het gaat om app-links waarbij je na een afbeelding of gif'je meteen kan kopen.

Tumblr verschillende blog thema'sHet speelkwartiertje van het blogplatform Tumblr is over. De website en bijbehorende applicatie met meer dan 400 miljoen maandelijkse gebruikers moet geld verdienen. Dat gaat in de iPhone-app gebeuren met advertenties voor apps. Tumblr begint vandaag met de uitrol van haar advertentiemodel.

Dat model is ‘Tumblr Sponsored Apps’ gedoopt. Apps die op Tumblr gaan adverteren, betalen Tumblr voorlopig per download van de app, maar dat kan in de loop van de tijd nog veranderen, weet Techcrunch. De eerste uitgevers die met Tumblr in zee gaan, zijn ook geen onbekende adverteerders op bijvoorbeeld Facebook en mobiele websites: uitgever Gree van League of War en Knights & Dragons debuteert samen met Big Fish Games en Betaworks, bekend van TwoDots.

Tumblr reclame iPhone app

Tumblr geeft adverteerders ‘alle ruimte’, maar voorlopig zien de advertenties er net uit als normale berichten. Tussen de blogs waar je doorheen scrollt, kan je voortaan afbeeldingen en geanimeerde gif’s tegenkomen van apps en games die je met de grote balk eronder kan downloaden.

Tumblr statistieken iPhone mobiele app

Downloadlinks van apps zijn belangrijke inkomstenbronnen voor sociale netwerken. Facebook haalt 66 procent van zijn mobiele inkomsten uit app-advertenties; Twitter gaat daar nog overeen met maar liefst 88 procent. De advertenties gelden voorlopig alleen voor de mobiele versie van Tumblr – die volgens het blogplatform zelf 66 procent van de 400 miljoen gebruikers bereikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2014, 18:36
Categorie Apps
Onderwerpen reclame, tumblr, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.