Penguins of Madagascar Dibble Dash

Pinguins van Madagascar krijgen iOS-game Dibble Dash

Penguins of Madagascar Dibble Dash is een nieuw renspelletje voor de iPhone en iPad met een opvallend grote rol voor... rekenen.

Penguins of Madagascar Dibble DashDe Minions zijn niet langer de enige vertederende tekenfilmfiguurtjes waarmee je eindeloos kan rennen. Ontwikkelaar Knowledge Adventure heeft een renspel uitgebracht voor de pinguïns van Madagascar, die op 3 december in de bioscoop te zien is. In de app ren je niet met één van de vier belhamels, maar met alle vier tegelijk. Bijzonder is dat Penguins of Madagascar: Dibble Dash een groot deel heeft weggelegd voor rekenen.

Dat je met vier pinguïns tegelijk loopt, maakt het spel weer net iets anders dan Temple Run, Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush, Agent Dash en al die andere games in het overvolle rengenre. Met vier man wandel je op allerlei gevaren af en spring je over borden en vuilnis, en duik je onder elektriciteitsdraden en bruggen met inktvispoten. Met een dubbele tik in beeld, stapel je de pinguïns op elkaar tussen hoge obstajels door te zoeven.

Penguis of Madagascar iPhone iPad iOSWe testen het spelletje even en het is helaas nogal klungelig. De animatie van het opstapelen en naast elkaar lopen duurt te lang voor de hoge mate waarin de obstakels op je af komen. De maker leek dat te weten en heeft ervoor gezorgd dat je niet met één foutje al af bent (zoals gebruikelijk in het rengenre), maar dat je alle vier de mannetjes ‘geraakt’ kunnen worden.

En daarna ben je niet eens af, maar word je gevangen door een inktvis en dien je rekensommetjes op te lossen voor een bonus. Het optellen en aftrekken speelt sowieso een belangrijke rol in het spel. Ook tijdens het rennen krijg je rekenopgaven en oplossingen langs de kant die je moet tikken. Het spelletje leert je dus wel wat bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2014, 21:05
Categorie Apps
Onderwerp temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.