Spotify Wrapped 2019.

Spotify heeft ruim half miljoen podcasts, groeit in rap tempo

Iedereen is inmiddels op de hoogte van Spotify Wrapped 2019, waarbij je je eigen favoriete artiesten en muziek op een rij ziet. Maar Spotify heeft ook de eigen data van het afgelopen jaar gedeeld, zo ook over podcasts. Hoe staat het ervoor met deze relatief nieuwe markt?

Deze data maakte Spotify bekend in een blogpost. De artiest met de meeste streams is Post Malone. Op twee staat Billie Eilish, die er bij Apple met de eerste prijs vandoor ging.

Podcasts op Spotify groeien als kool

Spotify is groot geworden met muziekstreams, maar de dienst biedt tegenwoordig ook podcasts aan. In de blogpost laat het bedrijf weten al meer dan een half miljoen podcasts beschikbaar te hebben. Deze zijn er in alle soorten en maten, voor ieder wat wils. Het aantal podcastluisteraars is sinds 2019 met meer dan 50% gestegen. De luisteraars hebben op kwartaalbasis 39% meer uren geluisterd.

Spotify Wrapped 2019

De populairste podcast is een Spotify Original: in The Joe Budden Podcast with Rory & Mal luister je naar de vreemdste verhalen van de drie vrienden. Dat dit de populairste podcast is bewijst voor een deel dat Spotify een goede stap heeft gezet met het ontwikkelen van originele content.

Het bedrijf dankt het succes van de podcasts voor een deel misschien ook aan eigen innovaties. Zo kan de dienst sinds dit najaar voor jou voorspellen welke podcast je wil luisteren. Sinds de zomer wordt muziek in de app ook duidelijker gescheiden van podcasts.

Wil je een volledig jaaroverzicht van Spotify bekijken? Het bedrijf heeft een leuke animatie gemaakt met alle toppers van 2019. Je kunt hem vinden op de website van Spotify. Wist je dat je sinds dit jaar ook een Spotify Wrapped-achtige ervaring kunt krijgen op Apple Music? Met Apple Music Replay vind je de 100 door jou meest beluisterde nummers van het jaar.

Tussen de vele andere podcast vind je ook onze eigen iCulture Podcast. Hierin behandelen we het interessantste nieuws van de afgelopen tijd, en hebben we zo nu en dan ook een speciale aflevering met interviews.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2019, 10:27
Bron Bron Spotify
Categorie Diensten
Onderwerpen Podcast, podcasts, spotify

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.