Spotify Wrapped 2019.

Spotify heeft ruim half miljoen podcasts, groeit in rap tempo

Iedereen is inmiddels op de hoogte van Spotify Wrapped 2019, waarbij je je eigen favoriete artiesten en muziek op een rij ziet. Maar Spotify heeft ook de eigen data van het afgelopen jaar gedeeld, zo ook over podcasts. Hoe staat het ervoor met deze relatief nieuwe markt?

Deze data maakte Spotify bekend in een blogpost. De artiest met de meeste streams is Post Malone. Op twee staat Billie Eilish, die er bij Apple met de eerste prijs vandoor ging.

Podcasts op Spotify groeien als kool

Spotify is groot geworden met muziekstreams, maar de dienst biedt tegenwoordig ook podcasts aan. In de blogpost laat het bedrijf weten al meer dan een half miljoen podcasts beschikbaar te hebben. Deze zijn er in alle soorten en maten, voor ieder wat wils. Het aantal podcastluisteraars is sinds 2019 met meer dan 50% gestegen. De luisteraars hebben op kwartaalbasis 39% meer uren geluisterd.

Spotify Wrapped 2019

Bekijk ook

Zo luister je in Spotify naar podcasts (bijvoorbeeld die van iCulture)

In Spotify kun je ook podcasts luisteren. Ontdek in deze tip hoe het doorbladeren, zoeken en afspelen van Spotify podcasts werkt.

De populairste podcast is een Spotify Original: in The Joe Budden Podcast with Rory & Mal luister je naar de vreemdste verhalen van de drie vrienden. Dat dit de populairste podcast is bewijst voor een deel dat Spotify een goede stap heeft gezet met het ontwikkelen van originele content.

Het bedrijf dankt het succes van de podcasts voor een deel misschien ook aan eigen innovaties. Zo kan de dienst sinds dit najaar voor jou voorspellen welke podcast je wil luisteren. Sinds de zomer wordt muziek in de app ook duidelijker gescheiden van podcasts.

Wil je een volledig jaaroverzicht van Spotify bekijken? Het bedrijf heeft een leuke animatie gemaakt met alle toppers van 2019. Je kunt hem vinden op de website van Spotify. Wist je dat je sinds dit jaar ook een Spotify Wrapped-achtige ervaring kunt krijgen op Apple Music? Met Apple Music Replay vind je de 100 door jou meest beluisterde nummers van het jaar.

Bekijk ook

Apple Music Replay: jouw persoonlijke terugblik op muziekjaar 2019

Apple gaat net als Spotify een afspeellijst maken met jouw beste nummers van het afgelopen jaar. Met Replay krijg je precies te zien naar welke nummers je het meest hebt geluisterd. Apple's versie is echter wel wat geavanceerder.

Tussen de vele andere podcast vind je ook onze eigen iCulture Podcast. Hierin behandelen we het interessantste nieuws van de afgelopen tijd, en hebben we zo nu en dan ook een speciale aflevering met interviews.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.