Google Wifi los model

‘Google werkt aan Nest Wifi met ingebouwde slimme speaker’

Google gaat mogelijk op 15 oktober een nieuwe Nest Wifi onthullen. De mesh router Google Wifi bestaat bijna drie jaar en zal er binnenkort een nieuwe naam en nieuwe functies krijgen. Zo kun je de twee beacons gebruiken als slimme speakers voor de Google Assistent.

Google Wifi is het Wi-Fi meshsysteem van Google, waarmee je je draadloze netwerk dekkend kunt krijgen in je hele huis. Het systeem bestaat uit witte zuiltjes die je verspreid over je huis kunt neerzetten. Voor een klein huis is één exemplaar al genoeg, terwijl je voor een groter huis een pakket van drie stuks kunt kopen. In oktober krijgt het systeem een make-over, zo beweert 9to5Google. Er komt dan een nieuw product met de naam Nest Wifi, waarbij je de hub-router aansluit op je internetverbinding. De overige twee doen tevens dienst als slimme speakers, zodat je niet alleen overal Wi-Fi in huis hebt, maar ook muziek.


Andere meshsystemen voor je draadloze netwerk bieden vaak niet de mogelijkheid om muziek af te spelen, dus het zou Nest Wifi vrij uniek maken. Er zouden drie kleuren op komst zijn en ze zijn terugwaarts compatibel met de originele Google Wifi-routers. Met spraakcommando’s kun je via Google Assistant aangeven dat je de internetverbinding in een bepaalde ruimte wilt uitschakelen. Dit kan handig zijn voor ouders, die niet willen dat de kinderen de hele nacht YouTube zitten te kijken. Verdere spannende functies zouden er niet in zitten. Wel krijgt het systeem een ander uiterlijk, dat wat huiselijker oogt.

Google Wifi in huis

Eerder dit jaar waren er al geruchten over dit nieuwe Wi-Fi-systeem, dat de codenaam Mistral zou hebben. Het biedt mogelijk ondersteuning voor Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 en ZigBee-gebaseerde smart home-apparaten. Volgende maand organiseert Google het hardware-event Made by Google, waar mogelijk nog meer producten te zien zijn. We verwachten een Google Pixel 4 en 4 XL, een vernieuwde Nest Mini en wellicht ook een tweede generatie Pixelbook.

De huidige Google Wifi kost rond de 139 euro voor een single pack en 359 euro voor een pak van drie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.