Apple Watch Series 5 review door The Verge.

Apple Watch Series 5 hands-on: dit vinden de internationale media

Nog even en dan verschijnt de Apple Watch Series 5. De internationale media zijn al met de nieuwste Apple Watch aan de slag gegaan en in deze round-up van reviews hebben we de belangrijkste ervaringen verzameld.

Dit jaar is de update van de Apple Watch een stuk kleiner dan vorig jaar. Waar de Apple Watch Series 4 barstte van de vernieuwingen, bouwt de Apple Watch Series 5 daarop voort met een aantal nuttige verbeteringen. Hoe hebben de internationale media die vernieuwingen ervaren? Het embargo voor de Apple Watch Series 5 is verstreken en de reviews zijn gepubliceerd. De eindoordelen van deze reviews hebben we hier voor je samengevat.

Belangrijk om te weten is dat alle reviewers de aluminium 4G-versie gekregen hebben. Ze delen dus geen ervaringen over het nieuwe titanium-model. De nieuwe behuizing is één van de vernieuwingen van de Series 5, maar is helaas (nog) niet in Nederland verkrijgbaar.

Apple Watch Series 5 review door The Verge
The Verge vindt de Apple Watch Series 5 vooral een Apple Watch. En dat is een compliment, want het is volgens de reviewer nog steeds de beste smartwatch die er is. De veranderingen zijn klein, maar zetten wel de puntjes op de i. The Verge is blij met het always-on scherm. Het is veruit de belangrijkste verbetering en hoe Apple dit aangepakt heeft is volgens Dieter Bohn beter dan bij elke andere smartwatch. De batterijduur blijft gelijk en Bohn vindt het jammer dat Apple hier geen sprongen gemaakt heeft.

Lees verder bij The Verge

Apple Watch Series 5 review door TechCrunch
TechCrunch vindt het jammer dat er nog geen standaard slaaptracking in zit. Dat heeft vooral te maken met de batterijduur. In de test van TechCrunch bleek de Series 5 zo’n 20 uur mee te gaan, zelfs met het always-on scherm. Brian Heater merkt ook op dat bijvoorbeeld de Meridian-wijzerplaat slim van kleur verandert: zwart met witte letters in de always-on status en wit met zwarte letters zodra je je arm draait. De eerste status is energiezuiniger, terwijl de tweede zorgt voor een betere leesbaarheid. De nieuwe kompas helpt je beter te navigeren, hoewel er nog maar weinig apps zijn die er gebruik van maken.

Lees verder bij TechCrunch

Apple Watch Series 5 review door CNET
CNET vindt dat de Series 5 dankzij het always-on scherm nu écht als een horloge voelt. Scott Stein wilde deze functie jaren geleden al en nu is zijn wens eindelijk uitgekomen. Je hoeft niet meer met je arm te draaien of op het scherm te tikken als je wil weten hoe laat het is tijdens het tv-kijken, sporten of andere activiteiten. Hij vindt het wel tijd voor een Watch Face Store, waarbij appmakers eigen wijzerplaten kunnen aanbieden. Zeker met het always-on scherm is het jammer dat dat er nog niet is, zo concludeert CNET.

Lees verder bij CNET

Apple Watch Series 5 review door Wired
Wired merkt op dat de nieuwe Apple Watch Series 5 geen verbeterde prestaties heeft ten opzichte van de Series 4. Hoewel er wel een S5-chip in zit, merk je daar volgens Wired in de praktijk niet zo veel van. Alleen updaten voor het always-on scherm is volgens Lauren Joseph niet de moeite waard, maar als je het hebt is het een erg fijne toevoeging. Ook Joseph mist de standaard slaaptracker, waardoor je nog terug moet vallen op de alternatieve slaapapps.

Lees verder bij Wired

Apple Watch Series 5 review door iMore
René Ritchie van iMore noemt de Series 5 nu echt het beste horloge ter wereld. Het was al de beste healthtracker, maar dankzij always-on is het nu ook het beste middel om de tijd mee af te lezen. Dit nieuwe scherm is typisch Apple: ze zijn niet de eerste, maar doen het wel het beste. Het zijn gewoon alle wijzerplaten die je van de Apple Watch gewend bent, maar dan in een always-on status.

Lees verder bij iMore

Wil je na het lezen van deze ervaringen de Apple Watch Series 5 kopen? Je kan dit model bestellen bij Apple en andere winkeliers. In ons overzicht Apple Watch kopen lees je meer over de prijzen.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch Series 7 of andere Apple Watch kopen? Check de prijzen, voorraad en meer

Wil je de nieuwe Apple Watch Series 7 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of Apple Watch Series 3? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 is de vijfde generatie Apple Watch die in het najaar van 2019 uitgebracht is. De grootste verbetering is het always-on scherm. Ook nieuw is het kompas, waarmee je kan zien in welke richting je kijkt. De Apple Watch Series 5 is in 2020 opgevolgd door de Apple Watch Series 6 (met nieuwere chip) én de Apple Watch SE (dezelfde chip, maar zonder always-on scherm).

Apple Watch Series 5
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.