Google Motion Stills: bewegende tekst toevoegen aan Live Photos

Met Google Motion Stills plaats je nu bewegende tekst op je gifs

Google Motion Stills, de gratis iPhone-app waarmee je Live Photos omzet in gifjes of filmpjes, heeft een eerste update gekregen. Motion Stills laat je nu ook bewegende tekst toevoegen dankzij een aangepast YouTube-algoritme en maakt je video's scherper.

Google heeft een update uitgebracht voor de gratis iPhone-app Google Motion Stills (link). Met de app zet je je Live Photos om in gifjes of filmpjes. De Google Motion Stills verscheen in juni dit jaar in de App Store en krijgt nu zijn eerste update. Die maakt het mogelijk om bewegende tekst toe te voegen aan gifjes en filmpjes. Ook exporteert de app scherpere video’s en betere loops.

Motion Stills voor iPhone met bewegende tekst

Google’s Motion Stills-app is bedoeld voor gebruikers met een van de meest recente iPhones (minimaal iPhone 6S of iPhone SE). Het gebruikt speciale beeldstabilisatietechnologie dat door Google’s onderzoeksteam is ontwikkeld. De onderzoekers zijn voor de laatste update nog een stapje verder gegaan en maken het mogelijk om ook tekst toe te voegen aan creaties, zoals je hieronder kunt zien. Hiervoor gebruiken ze de motion tracking-technologie van YouTube die wordt ingezet voor het onherkenbaar maken (blurren) van bewegende objecten en personen in video’s.

Google Motion Stills - bewegende tekst toevoegen

De technologie van Google maakt gebruik van een algoritme om te bepalen wat voor- en achtergrond zijn en of er sprake is van beweging. Dit wordt vastgelegd in metadata, die iets over het originele bestand zeggen. Hierbij kun je denken aan de duur en het formaat. Een algoritme kan vervolgens met die metadata verschillende objecten van elkaar onderscheiden en de beweging ervan modelleren of voorspellen.

Scherpere video’s en andere verbeteringen
Vorige maand introduceerde Google een nieuwe technologie waarmee het de kwaliteit van een afbeelding in een lage resolutie kan opschroeven. Normaal gesproken kun je van een slechte afbeelding geen betere afbeelding maken, maar Google is daar met de zogeheten RAISR-technologie wel in geslaagd. Die technologie maakt nu zijn opwachting in Motion Stills. Voortaan worden video’s die je vanuit Motion Stills exporteert automatisch verscherpt. Ook ondersteunt de app nu 3D Touch voor een snelle preview van je creaties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2016, 16:45
Categorie Apps
Onderwerpen gif, google, live photos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.