Super Mario Run op de iPhone.

Super Mario Run ruim 2,8 miljoen keer gedownload op eerste dag

Super Mario Run verscheen gisteren in de App Store, maar is nu al meer dan 2,8 miljoen keer gedownload. De game staat bovendien op de eerste positie in de App Store-ranglijsten.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Super Mario Run heeft indrukwekkende cijfers neergezet op zijn allereerste dag. Volgens een analysebedrijf is de game in minder dan 24 uur maar liefst 2,85 miljoen keer gedownload. Hierdoor is Super Mario Run hard op weg om de populairste App Store-release ooit te worden. Het spel verscheen gisterenavond rond half zeven in de App Store in meer dan 150 landen.

Super Mario Run op de iPhone.

Super Mario Run 2,85 keer gedownload

De cijfers voor Super Mario Run zijn indrukwekkend, hoewel dat grotendeels ook komt door de grote hoeveelheid landen waarin het spel beschikbaar kwam. Pokémon Go is na de eerste dag zo’n 900.000 keer gedownload toen het spel afgelopen juli verscheen, maar dat was toen alleen nog in Amerika. Pokémon Go heeft nog wel het record in handen voor de meeste downloads in de eerste week, dus het wordt spannend of Super Mario Run deze score gaat overtreffen.

Nintendo heeft voor de release van Super Mario Run nauw samengewerkt met Apple. Niet alleen werd het spel op Apple’s podium aangekondigd, ook konden spelers in de App Store op de hoogte gehouden worden van de aanstaande release. Dit is de eerste keer dat dit mogelijk was in de App Store, al hebben maar weinig spelers deze App Store-melding daadwerkelijk gekregen. Sommige spelers kregen de melding dat Super Mario Run beschikbaar kwam pas toen de game eenmaal geïnstalleerd was, terwijl veel andere spelers de melding nog helemaal niet gekregen hebben.

Bekijk ook

Review Super Mario Run: Mario's debuut op de iPhone zit wel snor

Super Mario is eindelijk verschenen op de iPhone en iPad. In Super Mario Run vind je de klassieke Mario-gameplay, maar dan wel met een twist voor touchscreens. Hoe goed is deze eerste game van Nintendo die helemaal ontwikkeld is voor iOS? Lees het in onze review.

In de Nederlandse hitlijsten staat Super Mario Run inmiddels bovenaan. Zowel bij de top gratis apps als bij meest opgebracht staat Super Mario Run op de eerste plek. Super Mario Run is in principe gratis te downloaden, waarna je de eerste drie levels helemaal kunt spelen. Wil je ook de rest van de in totaal 24 levels spelen, dan betaal je eenmalig €9,99. Veel mensen hebben dat blijkbaar dus daadwerkelijk gedaan, zo blijkt uit de lijst van meest opgebracht.

Wil je meer weten over Super Mario Run? We hebben een uitgebreide Super Mario Run review voor je klaarstaan en vertellen je alles over de game in onze Super Mario Run gids. Daarin lees je de basis, de vijanden en verschillende speelbare personages, maar ook handige tips en tricks.

Bekijk ook

Super Mario Run: het ultieme overzicht

Super Mario Run is Nintendo's eerste eigen game voor de iPhone en iPad. Wat is Super Mario Run precies en hoe speel je het? Wat zijn de beste tips om een betere speler te worden? Je leest er alles over in deze ultieme gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 december 2016 om 15:07
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.