Deliveries voor iPhone, iPad en Apple Watch

Volg je kerstbestellingen met vernieuwde Deliveries voor iOS 10 en macOS Sierra

Snel nog iets bestellen voor de kerstdagen? De populaire pakketjesapp Deliveries is vernieuwd voor iOS 10 met rijkere notificaties en een verbeterde widget. De Mac-versie heeft nu een handig menubalk-icoon voor snelle toegang én ondersteuning voor de Touch Bar.

Deliveries voor iPhone, iPad en Apple Watch

Handig al die track-and-trace-systemen om je (kerst)bestellingen te volgen. Maar het is nog veel handiger als je alles in één app hebt. Bijvoorbeeld met de bekende app Deliveries, waaraan we hier op iCulture al vaker aandacht besteedden. Deliveries kreeg een kleine week voor kerst een grote update, zowel voor iOS als voor de Mac. Zo is de iOS-versie (link) nu helemaal klaar voor iOS 10 met onder meer rijke notificaties. De Mac-app (link) werkt nauw samen met macOS Sierra en ondersteunt ook de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro’s.

Deliveries voor iPad

Deliveries voor iOS 10, watchOS 3: rijke notificaties, verbeterde widget

De laatste update van Deliveries dateerde alweer van begin dit jaar. Inmiddels is Deliveries bij versie 8.0 aanbeland. Naast de optimalisaties voor iOS en watchOS 3 (watchOS 2.2 wordt ook ondersteund) biedt deze update een groot aantal nieuwe functies. Als je een notificatie ontvangt over een wijziging in één van je zendingen, krijg je dankzij rijkere notificaties meteen meer informatie. Als de informatie beschikbaar is, bijvoorbeeld bij Apple Store-zendingen die rechtstreeks uit Azië komen, zie je ook meteen een kaartje met de locatie van je pakket. Bij apparaten zonder 3D Touch moet je hiervoor naar links vegen en op ‘View’ tikken. Door deze aanpassingen hoef je de app eigenlijk niet meer te openen om up-to-date te blijven.

Deliveries met AirPods.Daarbij helpt de vernieuwde widget voor het Berichtencentrum ook een handje mee. Die toont voortaan één enkele zending, maar met de mogelijkheid om al je zendingen na het uitklappen weer te geven. De widget werkt zich nu zelf bij, ook als verversen op de achtergrond is uitgeschakeld. Hetzelfde geldt ook voor de vernieuwde Apple Watch-app, want dankzij watchOS 3 werkt de Deliveries-app zichzelf op de achtergrond automatisch bij. De update bevat nog een groot aantal andere verbeteringen. Zo worden links en traceernummers van UPS en PostNL voortaan beter herkend en gedetecteerd en krijg je betere suggesties bij het toevoegen van zendingen. Op de iPhone 7 (Plus) geeft de app ook haptische feedback bij sommige acties. Zendingen die je via iMessage met anderen deelt, kun je voortaan voorzien van enkele schattige stickers dankzij de nieuwe iMessage-app.

Deliveries voor Mac: menubalk-icoon voor snelle toegang

Ook de Mac-versie van Deliveries is vernieuwd. Deliveries voor de Mac vereist nu minimaal OS X 10.11 (El Capitan), maar is ook aangepast voor macOS Sierra. De belangrijkste vernieuwing is Deliveries Express. Dit is de nieuwe naam van de app die ervoor zorgt dat je meldingen krijgt als de Deliveries-app niet actief is. Hierdoor kun je voortaan je leveringen ook rechtstreeks vanuit de menubalk raadplegen. Dit moet je wel even zelf inschakelen in de instellingen van Deliveries, maar daarna hoeft de app niet meer actief te zijn.

Deliveries voor Mac met menubar-info

Deliveries voor Mac ondersteunt daarnaast ook de aanraakgevoelige Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. Hiermee heb je vanaf je toetsenbord toegang tot verschillende knoppen van het hoofdscherm van Deliveries, die je ook naar eigen smaak en voorkeur kunt aanpassen. Zo zijn er knoppen om snel uit suggesties van verschillende verzenders te kiezen, kun je een e-mailadres automatisch laten aanvullen en is er zelfs een 1Password-knop om snel te kunnen inloggen voor bijvoorbeeld Amazon-zendingen.

De verschillende apps synchroniseren via JuneCloud, de eigen clouddienst van de gelijknamige ontwikkelaar van Deliveries. Ook op dit vlak zijn er in beide apps de nodige verbeteringen doorgevoerd. Zo wordt informatie van gearchiveerde zendingen voortaan opgeslagen. Een zending die je uit het archief haalt, geeft daardoor de laatst bekende informatie weer. Ook als de zending niet meer aanwezig is in het systeem van de verzender. Dit gebeurt ook als er problemen zijn met het ophalen van nieuwe informatie. In dat geval verschijnt er een rood uitroepteken om aan te geven dat het synchroniseren is mislukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.