Google Maps widget voor iPhone.

Nieuwe Google Maps-widgets laten je navigatie starten vanaf beginscherm

Google Maps heeft voor het eerst de nieuwe widgets voor iPhone en iPad uitgebracht. Je kunt met de nieuwe widgets snel checken hoe het verkeer in de buurt is, maar ook een route starten naar werk of een andere locatie.

Google Maps was lange tijd grootgebruiker van widgets op iPhone en iPad. In de oude widgetstijl vóór de komst van iOS 14 gebruikte Google Maps al vier soorten widgets: Local Guides, ov-tijden, reistijden en verkeer. Die zijn ook vandaag de dag nog te gebruiken in het aparte widgetoverzicht, maar nu heeft Google Maps voor het eerst widgets in de nieuwe stijl uitgebracht voor je beginscherm in iOS 14 en nieuwer. Het gaat vooralsnog om twee widgets: check het verkeer in de buurt en start snel de navigatie.

Google Maps widgets voor je beginscherm

Het gaat om twee soorten formaten. Er is een kleine widget genaamd Verkeer onderweg?. Deze toont een klein kaartje van je huidige locatie en laat zien hoe druk het is in de wegen om je heen. Met een tik op de widget open je Google Maps en bekijk je het grotere plaatje en interessante locaties in de buurt. Als je snel wil navigeren, kun je de grotere Plaatsen in de buurt vinden-widget gebruiken.

Google Maps widgets voor iOS 14 en nieuwer.
De widgets van Google Maps, met rechtsonder de grote widget van Apple Kaarten.

De grotere widget van het middelformaat toont een zoekbalk waarmee je meteen naar de zoekfunctie van Google Maps kan gaan. Daaronder vind je vier knoppen: Thuis, Werk en twee andere voor handige locaties, zoals Restaurants en Hotels. Vanuit deze widget kun je dus meteen een route maken. Je hoeft alleen nog maar op Starten te tikken en je kan rijden.

In vergelijking met de oudere widgets ontbreken er dus nog wel wat opties. Maar gelukkig lijkt het erop dat Google nog meer op de planning heeft. In de releasenotes spreekt Google over ‘een eerste set startschermwidgets’, wat suggereert dat er aan nog meer widgets gewerkt wordt. Apple Kaarten heeft momenteel drie widgets in drie verschillende formaten, waarmee je je huidige locatie bekijkt, de zoekfunctie gebruikt of navigeert naar een relevante locatie gebaseerd op het moment van de dag.

Geen idee hoe je de widget op je iPhone toevoegt? Lees dan onze tip over hoe je widgets op iPhone en iPad moet instellen.

Bekijk ook

Widgets instellen op de iPhone en iPad voor een snelle blik op informatie

Op je iPhone en iPad kun je widgets instellen. Deze geven je een snelle blik op de stand van zaken. We leggen uit hoe je widgets op je beginscherm instelt. Ook lees je hoe de widgets in iOS 13 en ouder werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 juli 2021 om 10:34
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.